Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Hodočašće – Marijanski zavjet za domovinu

U Kutini se priključili hodočasnici iz Sisačko-moslavačke županije

U Kutini se priključili hodočasnici iz Sisačko-moslavačke županije

Ovogodišnje peto zavjetno hodočašće – Marijanski zavjet za domovinu krenulo je 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku. Zavjetno hodočašće 2019. godine slavi 5. obljetnicu. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta.

Hodočasnici 5. Zavjetnog hodočašća, Marijanski zavjet za domovinu, Osijek – Dubrovnik, 7. srpnja su u priključnoj ruti Pakrac – Udbina, ušli u Sisačko-moslavačku županiju, a 8.srpnja ih je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić dočekao te ispratio na put prema Popovači.  U glavnoj ruti Osijek – Dubrovnik, imaju još 4 priključne i jednu međunarodnu.

Marijanski zavjet za Domovinu je hrvatsko zavjetno hodočašće. Zavjetni put prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Organiziraju ga mladi i branitelji, zajedno sa svim ljudima kojima je Hrvatska posebno u srcu. 2015. su ga organizirali ga HVIDRA, studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te ine braniteljske i studentske udruge i zajednice koje se vremenom priključe.

Nakon prvog hodočašća u ljeto 2015. (od 21. lipnja do 28. kolovoza), kako bi se organizacija podigla na još bolju razinu, osnovana je Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu (4. listopada 2015.). Bratovštini se kao redovni članovi mogu pridružiti svi koji su hodali, a kao priključeni članovi i oni koji će tek hodati, ili žele podržati ideju molitvom ili na neki drugi način.

Svaki član bratovštine dobiva hodočasničku putovnicu u koju se stavljaju pečati svih marijanskih svetišta koje je hodočasnik posjetio kao i pečati raznih memorijalnih središta koja se posjete. Hodočasnik se zavjetuje da će tijekom života prohodati sve etape zavjetnog puta, a ako to ne uspije ostvariti, učinit će to umjesto njega njegovi nasljednici.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.