Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Ekipa “Pet plus” najbolje skuhala fiš na Fišijadi u Petrinji

Gradsko kupalište Petrinja – dnevni boravak Petrinjaca

Gradsko kupalište Petrinja - dnevni boravak Petrinjaca

Ove je subote na petrinjskom Gradskom kupalištu  održana 18. Fišijada i Ribička noć. Uz ribiče, već od jutra su pristizali prvi kupači, tijekom dana ih je bilo sve više. Na „Fišijadu“, testirati svoju vještinu kuhanja fiša, ove je godine stiglo 14 ekipa kojima se pridružila i ekipa organizatora – Udruga športskih ribolovaca „Štuka – Kupa“. Program je započo rano ujutro natjecanjem u lovu robe na plovak.

 

ćorićtekst

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović

 

 

Osim u besplatnom fišu, posjetitelji „Fišijade“ mogli su ove godine uživati i u „šaranu na rašlje“. Pripremila ih je ekipa Vladimira Bistričkog, vlasnika Seoskog turizma Bistrički iz Osekova.

 

bistričkitekst

 

Zadovoljna ovogodišnjom 18. Fišijadom je i direktorica Turističkog ureda TZ grada Petrinje Ivanka Držaj

 

 

Nakon što su kuhari završili svoj dio posla i predali uzorke, red je došao na Ocjenjivački sud u sastavu Zdravko Ljubešić, Božidar Kajganić, Željko Kotaranin, Marko Dorbola, Danijel Jagić i predsjednik Darko Kirin (prvak Hrvatske na državnom natjecanju u Osijeku-majstor fiš paprikaša).

Prije proglašenja najboljih u kuhanju fiš paprikaša, dodijeljene su medalje ribičima koji su sudjelovali u jutarnjem natjecanju u lovu bjelice na plovak.

 

dadotekst

 

Najbolji fiš ove su godine skuhali Goran Norković i Miroslav Ovanin, članovi ekipe „Pet plus“ koji su za svoj fiš dobili 79 bodova.

 

 

Sa 76 bodova, treće mjesto osvojila je ekipa Hrvatskog planinarskog društva „Petrinja“. Drugo mjesto, sa 77 bodova, osvojio je fiš višestrukog pobjednika dosadašnjih Fišijada u Petrinji, Milivoja Horvatića i ekipe „Veseli kumovi“.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.