Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Državna geodetska uprava nastavlja s unaprjeđenjem postupaka i procesa iz svoje nadležnosti

U utorak, 16. srpnja u prostorijama Središnjeg ureda Državne geodetske uprave potpisani su ugovori za pružanje tehničkih usluga obavljanja katastarskih izmjera te ugovori za pružanje savjetničkih usluga tehničkog nadzora nad provođenjem katastarske izmjere i izrade elaborata katastarske izmjere.

 

m_IMG_20190716_140216

 

Nakon provedenog postupka javne nabave ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., s predstavnicima najpovoljnijih ponuditelja tvrtki Zavod za fotogrametriju d.d. Zagreb, Geoprojekt d.d. Opatija, Cadcom d.o.o. Zagreb, Geodetski zavod Rijeka d.o.o., Rijeka, Geodetski zavod d.o.o., Split, Geoprojekt d.o.o. Zagreb, Geo Geo Grupa d.o.o. Zagreb, Geodist d.o.o. potpisao je Ugovore za pružanje tehničkih usluge obavljanja katastarskih izmjere.

Ugovori za pružanje savjetničkih usluga tehničkog nadzora nad provođenjem katastarske izmjere i izrade elaborata katastarske izmjere potpisani su s predstavnicima najpovoljnijih ponuditelja tvrtki Geo Grupa d.o.o. Zagreb, Aces d.o.o. Zadar, Cadcom d.o.o. Zagreb, Zavod za fotogrametriju d.d. Zagreb, Geoprojekt d.d. Opatija, Geogauss d.o.o., Čakovec i Geoprojekt d.o.o. Zagreb.

 

m_IMG_20190716_140400

 

Više načelnica sektora za katastarske programe i posebne registre Maja Pupačić, dipl. ing. geod.

 

 

Ukupna površina zemljišta koja su predmet ovih ugovora je 8.457 ha odnosno 36.619 katastarskih čestica, a vrijednost ugovora je nešto više od 32 mln. kuna

 

 

Postupci katastarskih izmjera temeljem potpisanih ugovora provoditi će se u skladu sa odredbama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN br. 112/18), a s tim u vezi Državna geodetska uprava je:

 

 

m_IMG_20190716_141013

 

Dodatno na čemu trebamo raditi, dodaje Pupačić, je animiranje građana, odnosno upravitelja, da se odazovu na obilježavanje i omeđavanje. Na novi zakon osvrnuo se i zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, dipl. ing. geod.

 

 

m_IMG_20190716_141340

 

U ime svih potpisnika Ugovora obratio se Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije

 

 

m_IMG_20190716_141609

 

Ravnatelj Državne geodetske uprave, dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., podsjetio je na sve aktivnosti DGU i nedavno potpisane Ugovore

 

 

Važan posao koji predstoji je izmjera, dodaje Šantek

 

 

Potpis_ugovora_zajednicke1

 

Prvi puta se, ističe Šantek, uvodi i nadzor

 

 

Potpisan je ove godine još jedan Ugovor, za postavljanje za izradu GIS-a državne granice, vrijedan 500 tisuća kuna, potpisan je i Ugovor za CROPOS sustav, odnosno europski GPS. U tijeku je i Natječaj za službeni topografski kartografski informacijski sustav RH vrijedan 7 mln. kuna, te brojni drugi.

 

 

Potpis_ugovora1

 

Potpisivanju Ugovora nazočili su predstavnici Ureda Svjetske banke u Republici Hrvatskoj, predstavnici Ministarstva pravosuđa i predsjednici Općinskih sudova, pročelnici Područnih ureda za katastar na čijim područjima se obavljaju postupci katastarskih izmjera odnosno postupci obnove zemljišne knjige i obnove katastarskog operata.

 

m_IMG_20190716_143026


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.