Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Donacije lovačkim društvima i udrugama za unaprjeđenje i razvoj lovstva

Više od 1,4 milijuna kuna za gotovo 40 lovačkih udruga i društava

Više od 1,4 milijuna kuna za gotovo 40 lovačkih udruga i društava

U prostorijama Lovačkog društva Hrvatski dragovoljac u Majskim Poljanama, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, 17.srpnja, potpisao je i dodijelio ugovore o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke županije.

 

lovstvo_dodjela00003

 

Za razvoj lovstva osigurano je više od 1,4 milijuna kuna za gotovo 40 lovačkih udruga i društava, kazao je župan Ivo Žinić istaknuvši kako Županija na ovaj način želi pomoći razvoju lovstva.

 

 

 

Potpisivanjem ovih Ugovora, odnosno dodjelom donacija o unapređenju lovstva,   izgradit će se razni lovački objekti kao što su čeke i hranilišta.

 

 

 

Župan je dodao kako novi Zakon o lovu definira drugačije raspoređivanje sredstava pa će tako ubuduće samo 20% ići u županijski proračun. Župan je ustvrdio kako će imati manje sredstava, no uvjeren je kako će se problemi koji postoje rješavati na razini države.

 

 

 

lovstvo_dodjela00009

 

Ove potpore lovcima znače puno, kazao je ovom prigodom Vlado Rožanković, predsjednik Lovačke udruge Hrvatski dragovoljac Novo Selo Glinsko naglasivši kako lovačkim udrugama i društvima, koja se većinom financiraju kroz članarine, svaka kuna dobro dođe.

 

 

 

Da ovakve potpore lovačkim društvima puno znače potvrdio je i Ivica Budor, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza koji se osvrnuo i na stanje u lovstvu.

 

 

 

Županija će i dalje kroz proračun vraćati dio uplaćenih sredstava i unaprjeđivati lovstvo, naglasio je Žinić zaključivši kako im je i dalje u cilju razvijati lovni turizam te stvoriti što bolje uvjete za dolazak većeg broja stranih lovaca.

 

lovstvo_dodjela00016

lovstvo_dodjela00012

lovstvo_dodjela00019

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.