Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

U Lipiku će igrati 16 ekipa iz čak 12 zemalja!

Lipik 3X3 Challenger – 14. i 15. lipnja

Lipik 3X3 Challenger – 14. i 15. lipnja

Poznati su svi sudionici Lipik 3×3 challengera koji će u Lipiku biti odigran 14. i 15.6. Posljednje 4 ekipe koje su u Lipik delegirane od strane FIBA 3×3, krovne 3×3 svjetske asocijacije pod čijim okriljem se i odigrava Lipik 3×3 challenger, su Utsonomiya (Japan), Ulaanbaatar (Mongolija), Lausanne (Švicarska) i Odessa (Ukrajina).

Od ranije je poznato da će u Lipiku igrati i Split Statist i Spalato (Hrvatska), Novi Sad, Beograd i Vrbas (Srbija), Ljubljana i Kranj (Slovenija), Sarajevo (BiH), Moscow Inanomo (Rusija), Ventspils Ghetto (Latvija), Humpolec (Češka) i Antwerp (Belgija).

To znači da će se ove godine u Lipiku za dva mjesta u finalu koja vode na WT Mastars u kanadski Saskatoon boriti 16 ekipa iz 12 zemlja Europe i Azije.

 

10

 

Challenger počinje u petak u 16 sati

Lipik 3×3 challenger započinje u petak 14. lipnja u 16 sati utakmicama u kvalifikacijskim skupinama, a potom i razigravanjem u skupinama glavnog dijela turnira. U petak će gledatelji imati prilike vidjeti čak 18 zanimljivih utakmica u ovom vrlo dinamičnom sportu koji će svoju olimpijsku premijeru doživjeti sljedećeg ljeta na Olimpijskim igrama u Tokiju. Obzirom da u Lipiku igraju ponajbolje svjetske momčadi, izvjesno je da ćemo imati prilike uživo gledati neke od budućih olimpijaca, a vjerojatno i osvajača olimpijskiuh medalja.

Subota od 18 sati je rezervirana za izlučne utakmice četvrtzavršnice i polufinala, a finale je predviđeno za 22 sata.

Zanimljiv je i podatak da će u Lipiku igrati 11 ekipa iz trenutnih Top 30 po Fiba 3×3 rankingu.

 

Novi Sad najveći favorit

Najveći favorit je ekipa Novog Sada, trenutno najbolje rangirana svjetska ekipa, te aktualni svjetski prvaci i pobjednici lanjskog finalnog Mastersa. Oni su challenger u Lipiku osvajali 2016. i 2017.

Iz Top 10 ekipa tu su još Ljubljana (7.) i Humpolec (10.) koji u Lipiku brani lanjsko finale, a prema trenutnom renkingu slijede Vrbas (16.), Kranj (18.), Moscow (19.), Lausanne (23.), Ulaanbaatar (25.), Beograd (27.), Utsonomiya (29.) i Ventspols (30.). Ostale ekipe trenutno nisu rangirane u Top 30, ali definitivno imaju svoje šanse jer posebno u 3×3 košarci vrijedi nepisano „pravilo“ da svatko može pobjediti svakoga. Svoju šansu će čekati i dvije hrvatske ekipe; Statist Split, hrvatska 3×3 reprezentacija i ekipa koja je lani u Lipku dogurala do polufinala kao i ekipa Spalato iz Splita, mlada ekipa od koje se u 3×3 svijetu puno očekuje.

I ovogodišnju završnicu u subotu 15.6. od 20 sati će uživo prenosi Arenasport TV na svom 1. programu. Sve utakmice oba dana Lipik 3×3 challengera će biti uživo prenošene putem live streaminga i to na FIBA 3×3 youtub kanalu.

 

3

 

Zabava, nagradne igre, Cedevitašice, Party u „robnoj“…

Osim vrhunske 3×3 košarke, posjetitelje očekuju brojni zabavni sadržaji i nastupi, prije svih vrlo atraktivnih Cedevitašica. Posjetitelji će moći sudjelovati u zanimljivim i aktivacijama i osvojiti bogate i vrijedne nagradne, a tu je i neizostavni i čuveni „Back to the future 3×3 party“ (i u petak i u subotu) u kultnom prostoru nekadašnje robne kuće “Budućnost“ u Lipiku.

 

Sve novosti vezane uz 3×3 košakru pratite na http://www.lipik3x3challenger.org/

 

8


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.