Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svečano pušten u rad portal Katastar.hr

Građanima omogućen uvid u katastarske podatke i podatke o ZK ulošku

Građanima omogućen uvid u katastarske podatke i podatke o ZK ulošku

U utorak 11. lipnja 2019. godine, u 15 sati u Državnoj geodetskoj upravi svečano je pušten u rad portal Katastar.hr koji su u rad pustili, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar uprave g. Lovro Kuščević i ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod.

Svečanom puštanju u rad portala Katastar.hr nazočili su i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja gđa. Dunja Magaš, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje g. Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva g. Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu g. Ivan Bubić, zamjenik Glavnog državnog odvjetnika g. Jozo Jurčević, pomoćnik ministra i ravnatelj Porezne uprave g. Božidar Kutleša, pomoćnica ministra pravosuđa gđa. Mirela Fučkar, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, glavna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa. Tina Markuš te brojni ostali uzvanici.

 

Katastar u pokretu2

 

Ministar uprave Lovro Kuščević:

 

 

Pristup je jednostavan rekao je ravnatelj Državne geodetske uprave  Damir Šantek:

 

 

Šantek  je naglasio je kako je izradom novih i nadogradnjom postojećih informacijskih sustava i servisa Državne geodetske uprave, kao i ovim današnjim puštanjem u rad portala Katastar. hr omogućeno građanima Republike Hrvatske, tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne samouprave, jednostavan pregled i dohvat podataka o nekretninama putem mrežnih usluga što doprinosi ostvarenju ciljeva Nacionalnog programa reformi Vlade Republike Hrvatske vezanih uz digitalno poslovanje i transparentnost podataka.

Portal Katastar.hr daje uvid u različite prostorne informacije na temelju trenutne lokacije, a glavni je cilj bio približiti već poznate informacije svim građanima na jednostavan i intuitivan način koristeći već objavljene servise razvijene od strane Državne geodetske uprave. Portal je prilagođen prikazu i na mobilnim uređajima i koristi lokaciju na kojoj se osoba nalazi kako bi u odnosu na tu lokaciju prikazala podatke o prostoru koje su od interesa za korisnika.

 

Katastar u pokretu5

 

Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., u svom je govoru naglasio kako je izradom novih i nadogradnjom postojećih informacijskih sustava i servisa Državne geodetske uprave, kao i ovim današnjim puštanjem u rad portala Katastar. hr omogućeno građanima Republike Hrvatske, tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i područne samouprave, jednostavan pregled i dohvat podataka o nekretninama putem mrežnih usluga što doprinosi ostvarenju ciljeva Nacionalnog programa reformi Vlade Republike Hrvatske vezanih uz digitalno poslovanje i transparentnost podataka.

 

Katastar u pokretu4

 

Državna geodetska uprava ovim je portalom, na jednostavniji način, građanima omogućila uvid u katastarske podatke i podatke o ZK ulošku spajanjem na stranice uređene zemlje i sustav One-Stop-Shop.

 

Katastar u pokretu1


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.