Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Proračun Grada Novske povećan za 23%

Glavni razlog izmjena – obnova starog hotela “Knopp”

Glavni razlog izmjena - obnova starog hotela "Knopp"

Na prošlotjednoj 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, gradski su vijećnici  prihvatili  3. izmjenu proračuna, koji je sada povećan za 23% te iznosi 121 milijun i 367 tisuća kuna.

Najveći je to proračun ovog grada u povijesti,a doprinosi ulaganju u infrastrukturne i gospodarske projekte.

Glavni razlog tih izmjena uvrštavanje je nove investicije, obnova starog hotela „Knopp“, istaknula je pročelnica za financije Marica Vitković.

 

 

 

Naime, Novska se za realizaciju te investicije planira kreditno zadužiti i to maksimalno do 25 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Marin Piletić.

 

 

Podsjetimo, riječ je o zgradi građenoj u drugoj polovici 19. stoljeća, koja je služila kao hotel i u njoj se odvijao tadašnji društveni život grada, a kojoj se sada pokušava vratiti stari sjaj.

 

 

 

Za uređenje zgrade od podruma, prizemlje, kata i potkrovlja, oko 2300 metara prostornih površine biti će potrebno najmanje 20 milijuna kuna, to je i razlog podizanja kredita, no, kako budu dostupni natječaji iz drugih izvora financiranja, novac za investiciju povlačit će se od njih.

Zgrada hotela „Knopp“ je registrirano kulturno dobra Republike Hrvatske, te se kao i zgada Drapczinski, crkva sv. Luke Evanđeliste i zgrada Pošte, ističu kao „najvažniji arhitektonski primjerci unutar građevinskog fonda povijesne jezgre Novske“.

 

Klaster13

Klaster12

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.