pismo novska

Projekt PISMO je u užem izboru za najbolji EU projekt za 2019. godinu (RegioStars Awards) u kategoriji Promicanje digitalne transformacije. Na ovoj poveznici možete glasati za PISMO i pogledati koji su još projekti nominirani za ovu prestižnu nagradu.

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. je prijavila projekt PISMO na program Europske Komisije REGIOSTARS AWARDS 2019., koji traži inovativne projekte financirane sredstvima Europske Unije, a koji predstavljaju nove pristupe regionalnom razvoju. Od 199 zaprimljenih prijava izabrani smo među 35 najboljih te smo ujedno i jedini samostalni projekt iz Hrvatske.

Slijedi glasovanje javnosti, nakon čega će stručni žiri odabrati 5 najboljih. Svečana dodjela RegioStars Awards 2019. i proglašenje pobjednika održat će se 9. listopada 2019. u Bruxellesu.

 

“Puno ime projekta je Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora „PISMO. Nositelj projekta je Razvojna agencija  SI-MO-RA, a projektom će dvije zgrade u Novskoj postati najmoderniji poduzetnički inkubator za game developere u ovom dijelu Europe.

Što znači da ćemo imati najmoderniju tehnologiju: motion capture studio, glazbeni studio, opremu za video snimanje, 3D printer, VR opremu, fotogrametrija.. Projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ona nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj.

Postavili smo si 5 koraka i ostvarili ih. To su:

1. Uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima

2. Radionice izrade videoigara u osnovnim i srednjim školama SMŽ

3. Pokretanje start-upova kroz Poduzetnički inkubator PISMO

4. Uvođenje novog četverogodišnjeg programa – Tehničar za razvoj videoigara Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odobrilo Tehničkoj školi Sisak izvođenje eksperimentalnog programa za stjecanje kvalifikacija Tehničar za razvoj videoigara u školskoj godini 2019./2020.

 

 

5. Potpore za pokretanje start-upova u području razvoja video igara (financijske potpore do 155.000,00 kn: od HZZ-a 55 tisuća kuna, 35 tisuća kuna od Sisačko-moslavačke županije i čak 65 tisuća kuna od Grada Novske.)”


 

Projekt “PISMO” u užem izboru za najbolji EU projekt 2019. godine!
5.00(1 glas)
Komentara(0)