Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Potpora poduzetnicima

Jača se povoljno gospodarsko okruženje

Jača se povoljno gospodarsko okruženje

Kroz Mjere 1., 3., i 4., iz Proračuna Grada Novske, dodjelom financijske potpore poduzetnicima jače se povoljno gospodarsko okruženje. Kroz ove Mjere, u mjesecu travnju sredstva je dobilo 6 poduzetnika koji su proširenjem poslova otvorili još četiri nova mjesta, a Ugovorom koji je sa 7 poduzetnika potpisao Marin Piletić, gradonačelnik, otvoriti će se još dva nova radna mjesta.

 

UGOVOR_PODUZETNICI_2

 

Ugovore su potpisali, Z.M.V. – ECO d.o.o., za trgovinu i usluge, direktor Miroslav Vidaković, Knjigovodstveni servis „Servis Maksis“, vlasnik Mario Baković, „Global – Katavić“ d.o.o., direktor Ivica Katavić, Prijevoz Damir Koločaj, vlasnik Damir Koločaj, „IB automati za zabavu“, vlasnik Ivica Brtan, „Izvor“ distribucija automata za vodu i vode za piće, vlasnik Boris Žbulj te „Knjigovodstvo Spahić“, vlasnik Hrvoje Spahić.

– Mjere poticaja imaju za cilj očuvanje radnih mjesta i povećanje zaposlenih te stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja na području Grada Novske, naglasio je gradonačelnik Piletić. Dodaje kako je prema podacima Ministarstva gospodarstva i Hrvatske obrtničke komore na području Grada Novske zabilježen i rast od 17 posto broja obrtnika.

Uz potporu Grada Novske i Razvojne agencije NORA, za poticanje poduzetnika i poljoprivrednika,

sredstvima za poduzetnike početnike otvoreno je 60 novih obrta i s više od 80 novih radnih mjesta, čemu treba pridodati i Poduzetnički inkubator PISMO, gdje je potpora dodijeljena i za 13 tvrtki za izradu video igara.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.