CESTA_UGOVOR__3_50

Nakon što su započele građevinske pripreme za radove na rekonstrukciji ulice Torine u Novoj Subockoj i odvojka ceste u Staroj Subockoj, početkom srpnja kreću i radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Plesmo, kao i poboljšanje tehničkih elemenata županijske ceste, nagiba zavoja na ulazu u Stari Grabovac iz pravca Novske.

Ugovor o ovim radovima na cestovnoj infrastrukturi u travnju su potpisali Stipe Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste i Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske.

Rekonstrukcija županijske ceste kreće iz Plesma prema Staroj Subockoj. Radovima će se urediti cesta u dužini 2,7 kilometra, širina ceste biti će 4,5 metara, a uz bankinu biti će i odvodni kanali. Vrijednost radova je 4,8 milijuna kuna, a projekt se financira u jednakim dijelovima ŽUC i Grad Novska.

Dotrajalost ceste godinama je problem za mještane i sve koji se koriste prometnicom koja je poveznica sa Parkom prirode Lonjsko polje. Povećanjem broja posjetitelja, ova je obnova  poslijednjih godina sve potrebnija.

Posebno  su zadovoljni stanovnici odvojka u Staroj Subockoj, koji ističu kako odvojak koriste i poljoprivrednici za odlazak na polja traktorima i mehanizacijom što dodatno oštećuje prometnicu, stari asfalt je ispucao, pun je udarnih rupa, a najgore je nakon kiša kada se napune vodom.

Radove izvodi tvrtka za cestogradnju Strabag. Cijena radova asfaltiranja nerazvrstane cesta, odvojka je 253 tisuće kuna bez PDV-a, a ulice Torine 180 tisuća + PDV.

 

CESTA_UGOVOR__2_50

Početkom srpnja kreće rekonstrukcija županijske ceste kroz Plesmo
5.00(1 glas)
Komentara(0)