Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Počela škola plivanja na kutinskom bazenu

Zahvaljujući školi plivanja djeca već 12 godina zaredom imaju priliku naučiti plivati

Zahvaljujući školi plivanja djeca već 12 godina zaredom imaju priliku naučiti plivati

Na kutinskom bazenu 26.lipnja započela je škola plivanja za djecu pod nazivom „Delfin“. Tom prigodom gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić , Renato Habek, ravnatelja Športskog centra Kutina, Jasminka Molnar, predsjednica Školskog športskog saveza Kutina i Nebojša Čović, voditelj bazena, obišli su gradski bazen te pozdravili polaznike škole plivanja i njihove voditelje.

 

20190626_101626

 

Zahvaljujući školi plivanja, kutinska djeca već 12-tu godinu zaredom imaju priliku naučiti plivati, istaknuo je Renato Habek, ravnatelj Športskog centra Kutina.

 

 

Rekao je Habek dodavši kako upis u školu plivanja iznosi 100 kuna, a učenici nakon dnevne poduke mogu ostati na bazenu uz nazočnost svojih roditelja.

 

20190626_101457

20190626_101504

 

Jasminka Molnar, predsjednica Školskog sportskog saveza Kutina i voditeljica projekta istaknula je da i ove godine kao i protekle četiri, Školski sportski savez Kutine provodi projekt „Kutina bez neplivača“ za djecu trećih razreda osnovnih škola te za učenike posebnih odjela koji će na bazenu u Sisku provesti 14 sati učeći plivanje sa stručnjacima sa bazena Sportskog rekreacijskog centra Sisak.

Projekt je iznimno bitan jer djeci naglašava važnost preuzimanja odgovornosti za osobno zdravlje i potreba aktivnog tjelesnog vježbanja, važnost ustrajnog bavljenja sportom te praćenja osobnog napretka. Velika važnost provedbe projekta je i u razvoju pozitivne slike o sebi, prihvaćanju i uvažavanju različitosti i pomaganje i razvijanje međusobne solidarnosti, osobito kod boravka u bazenu s učenicima s posebnim potrebama.

„Ove godine projekt je malo izdašniji“ – pojašnjava Molnar.

 

 

20190626_101546

 

„Pohvalno je da i ove godine nastavljamo sa školom plivanja, ali i projektom „Kutina bez neplivača“ – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

Svake godine interes za učenje plivanja je sve veći, a povratne informacije su vrlo dobre. Oko 90% djece nauči plivati, a ostalih 10 posto u potpunosti savlada strah od vode koji mnoga djeca imaju.

 

20190626_101604

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.