Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan Prvi Mladifest u Hrvatskoj

Kateheze, svjedočanstva, molitve, klanjanja, pjesme, ples…

Kateheze, svjedočanstva, molitve, klanjanja, pjesme, ples...

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, održan je od 21.-23. lipnja u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline. Trodnevni molitveni susret mladih bio je prožet katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom i plesom, a uz sisačkog biskupa Vladu Košića na Mladifestu su sudjelovali i fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić, Božja pobjeda, Alan Hržica i Darko Pavičić.

 

Image00012

 

Geslo susreta „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14) izabrano je jer na poseban način govori da je Isus Krist taj oko kojeg se svi okupljaju i upravo oko njega već se prvog dana našlo više stotina hodočasnika pristiglih iz cijele Hrvatske, Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine. Ova tri dana ujedno su bila i uvodnik u završetak Godine posvećene mladima u Sisačkoj biskupiji, a koja će biti zaključena upravo na 30. Međunarodnom susretu mladih u Međugorju.

 

Image00004

 

Misnom slavlju, koje je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić, a kojim je označen kraj trodnevnog molitvenog susreta mladih „Mladifest“, jučer je nazočio i župan Ivo Žnić.

 

Image00002

 

„Bitno je da se mladi okupljaju uz molitvu, pjesmu, zabavu, zajedništvo, stjeću nova prijateljstva“ – naglasio je u toj prigodi sisačko-moslavački župan.

 

 

 

Ovu je manifestaciju, po uzoru na međugorsku, prvi put u Hrvatskoj organizirala Zajednica Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

 

Image00011

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.