Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obljetnica formiranja prvih dragovoljačkih postrojbi

Uručene Plakete i zahvalnice

Uručene Plakete i zahvalnice

Pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, a uz potporu Grada Siska i Ministarstva hrvatskih branitelja, u zajedništvu,  a u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u Sisku se danas obilježava 28. godišnjica osnivanja prvih dragovoljačkih postrojbi za obranu Siska i Banovine u Domovinskom ratu.

28. godišnjicu osnutka u zajedništvu obilježavaju: Specijalna jedinica  policije “Osa“ Sisak, 2. pješačka bojna „Banijska oluja“ 2. gbr Gromovi, 57. samostalni bataljun “Marijan Celjak” i Udruga branitelja policije.

 

Image00026

 

Na samom početku Domovinskog rata upravo su dragovoljačke postrojbe bile one čiji su pripadnici punih srca i s puno ljubavi stali u prve redove obrane, rekla je danas na svečanosti, održanoj u Vojarni Barutana,  predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić

 

 

 Image00019

 

Emocije su jake, posebno kada je predsjednik Udruge ratnih veterana “57.samba Marija Celjak”, govoreći o meni izrekao riječi koje mi puno znače, rekao je jedan od dobitnika Plakete Marin Jakopović

 

 

 Image00004

 

Iznimno zadovoljan današnjom svečanosti je i predsjednik Udruge ratnih veterana” 57.samba Marijan Celjak”, Željko Srpak

 

 

 Image00021

 

Udruga se zahvalila i Udruzi medicinskih sestara i tehničara – HUMS-a Podružnice Sisak

 

 

Jedna od medicinskih sestara koja je tijekom Domovinskog rata radila na zbrinjavanju ranjenih branitelja je i Višnja Vukčević, rođena Zagorac

 

 

Plakete su dodjeljene Želimiru Kranjčecu, Jagici Krčelić, Mariju Matoševiću, Zdenku Lasiću, Boži Gavronu, Milanu Ređiću, Milanu Gregecu, Kreši Vugrincu, Dubravku Habulinu i Marinu Jakopoviću.Uručene su i zahvalnice za potporu organizaciji ove svečanosti.

 

Image00018

 

U prijepodnevnim satima izaslanstva su zapalila svijeće i položila vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Kontrobi i kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac. Prigodnu molitvu predvodili su imam sisački Alem, ef. Crnkić i trajni đakon, dušebrižnik hrvatskih branitelja Vjekoslav Uvalić.

 

Image00025

 

Program je nastavljen sportskim igrama branitelja. U 19 sati u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku bit će služena sveta misa, a središnji program na prostoru ispred Velikog Kaptola počinje u 20 sati.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.