Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Napreduju radovi na izgradnji crkve Našašća sv. Križa u Zrinu

Sisački biskup Vlado Košić posjetio gradilište

Sisački biskup Vlado Košić posjetio gradilište

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je, u srijedu 5. lipnja, gradilište spomen crkve Našašća sv. Križa u Zrinu kako bi se upoznao s dosada izvedenim radovima.

Tom prigodom biskup se u pratnji ravnatelja Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marka Cvitkušića i domaćeg župnika vlč. Stjepana Filipca susreo s arhitektom Davorom Salopekom, autorom unutarnjeg uređenja Ivanom Kujundžićem, te izvođačima radova Davorom Vrbanekom i Stankom Nikolićem.

 

_MG_3153

 

Usprkos lošim vremenskim uvjetima proteklih tjedana crkva je došla do svoje konačne visine i završnog vijenca, a na susretu su utvrđeni i slijedeći koraci u gradnji. Nakon izrade zvonika i krovišta slijedi postavljanje zvona, uređenje fasade i unutrašnjosti.

 

_MG_3145

 

Glavnina radova bit će gotova do subote 14. rujna o.g. kada će se obilježiti 76. obljetnica stradanja Zrina i za kada je predviđen blagoslov crkve i otkrivanje ploča s imenima 291. Zrinjana ubijenog od partizana tijekom Drugog svjetskog rata.

Pomoći u ostvarivanju ovog projekta možete uplatom na račun Zaklade za gradnju župne crkve Našašća sv. Križa Zrinu, Trg bana Josipa Jelačića 9, Sisak, IBAN: HR5823400091510584938, SWIFT: PBZGHR2

 

_MG_3139


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.