Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Dan obrtničke komore SMŽ

Oko 2100 obrtnika doprinosi gospodarskom razvoju županije

Oko 2100 obrtnika doprinosi gospodarskom razvoju županije

Prvi puta izvan svog sjedišta u Sisku, obrtnici s područja Sisačko-moslavačke županije  Dan obrtničke komore SMŽ proslavili su u Novskoj, u kojoj su im domaćini bili obrtnici ovoga grada, predsjednik UO Novska Željko Pugelnik, novljanski gradonačelnik Marin Piletić i njegov zamjenik Siniša Kesić.

 

OBRT_NOVSKA_03

 

Prilika je ovo bila podsjetiti na pojedince koji svojim radom i djelovanjem u komorskom sustavu pridonose razvoju i rastu ove organizacije.

 

OBRT_NOVSKA_05

 

Predsjednik Obrtničke komore SMŽ Adolf Cvanciger čestitao je svim obrtnicima njihov dan i podsjetio da se broj obrtnika u SMŽ približio brojci 2.100

 

 

Ima i pozitivnih mjera, dodaje Cvanciger

 

 

Najviše obrta dolazi iz uslužne djelatnosti, proizvodnja je na trećem mjestu, no vjerujem da se trendovi mijnjaju , zaključuje Cvanciger.

 

OBRT_NOVSKA_08

 

Na svečanosti su dodijeljena priznanja najzaslužnijima, promovirani su novi majstori struke, pohvaljeni najbolji naučnici i njihovi mentori. Posebno priznanje za doprinos u poticanju i razvoju hrvatskog obrtništva i iskazanu brigu za očuvanje obrtničke kulture i baštine dobio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, koji je izrazio želju da priznanje podijeli s cijelim gradom i cijelim svojim timom

 

 

Mislim da će Petrinja upravo s tim konkretnim mjerama, a ne praznim pričama doći do rezultata i ovo priznanje je rezultat Grada Petrinje i mene kao gradonačelnika, zaključio je Dumbović te zahvalio svom cijelom timu koji su odradili veliki posao, a pogotovo Udruženju koje ga je prepoznalo.

 

OBRT_NOVSKA_11

 

Zadovoljstvo što se svečana sjednica Skupštine OK SMŽ održava upravo u Novskoj izrazio je i novljanski gradonačelnik Marin Piletić

 

 

Tradicija obrtništva u Sisku datira još od rimskih vremena. Stvarajući bratovštine, cehove, zadruge, mjesne organizacije i udruženja, obrtnici su se okupljali i neprekidno borili za razvoj obrtništva, bolje uvjete života i svoje mjesto u društvu. Sisačka trgovačko-obrtnička komora konstituirana je 8. lipnja 1870. godine, a 1995. osnovana je Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije – kao pravna slijednica Sisačke trgovačko-obrtničke komore.

 

OBRT_NOVSKA_12OBRT_NOVSKA_07OBRT_NOVSKA_04

OBRT_NOVSKA_01

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.