Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Dan grada Popovače

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća, dodijeljene nagrade

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća, dodijeljene nagrade

Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, te najmlađi grad u Sisačko-moslavačkoj županiji – Grad Popovača, raznolikim programom obilježava ovogodišnji Dan grada. Tako je, 19. lipnja, u Domu kulture  održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su nazočili i brojni gosti.

 

IMG_20190619_130925

IMG_20190619_131026

 

Na samoj Sjednici gradonačelnik Josip Mišković osvrnuo na sve postignuto u proteklih godinu dana, istaknuvši pritom i neke planove za budućnost.

 

 

Puno se radilo i na komunalnoj infrastrukturi te na razvoju gospodarstva. Zahvaljujući boljem gospodarskom rastu i dobroj poreznoj reformi, proračun je znatno porastao.

 

 

 

Image00007

 

Svečanoj sjednici nazočila je i saborska zastupnica dr. Željka Josić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

 

 

 

Image00002

IMG_20190619_131233

 

“Grad Popovača jedna je od jedinica lokalne samouprave, gdje je županija, u zadnjih nekoliko godina, uložila značajna sredstva u brojne zajedničke projekte” – istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, u ovoj prigodi osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Podsjetio je župan pritom na OŠ Zorke Sever, investiciju vrijednu 68 milijuna kuna, čija vrijednost, nakon otplate kredita za popratne sadržaje i infrastrukturu će biti i znatno veća.

 

 

U ovoj se godini planiraju još brojna ulaganja, tako vrijedi spomenuti i energetsku obnovu područnih škola vrijednu preko 7 milijuna kuna. Također, u obnovu 5 objekata NPB “Dr. Ivan Barbot” Popovača bit će uloženo gotovo 9 milijuna kuna.

 

 

Image00018

 

Svečanoj sjednici nazočili su i predstavnici  gradova i općina, te prijateljskih općina Vitez i Prozor-Rame iz Bosne i Hercegovine.

Hidajet Sivro, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vitez:

 

 

Image00010

 

Pero Kovačević, dopredsjednik Općinskog vijeća Općine Prozor-Rama:

 

 

Na samoj su Sjedinci dodijeljene i nagrade te priznanja, Nagradu za životno djelo dobilo je posthumno Dane Nikšić, Godišnje nagrade dodijeljene su Bernardi Rešetar, Iani Cvetko te Udruzi mažoretkinja, dok su priznanja uručena Radio Moslavini i Stjepanu Šašku.

 

IMG_20190619_135934

 

Stjepan Šaško iz Volodera cijeli je život posvećen sportu te mu ovo priznanje puno znači.

 

 

Program proslave nastavalja se 21. lipnja, Svetom misom u crkvi sv. Alojzija Gonzage s početkom u 19 sati,  te koncertom Nene Belana, uz domaće tamburaše i delicije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.