Manifestacija „Bojevi za Sisak“, koja se trebala održati 22. lipnja 2019. kod utvrde Stari grad Sisak, se OTKAZUJE zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

 

Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska i ove godine organiziraju tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Bojevi za Sisak”.

Manifestacijom “Bojevi za Sisak” prikazuje se i oživljuje gotovo zaboravljeni život srednjeg i ranog novog vijeka te promiče povijesna baština grada Siska i događanja iz 1593. godine, kada je nakon višegodišnjih opsada kršćanska vojska velikom pobjedom zaustavila osmanlijski prodor prema zapadu.

Kroz zanimljiv prikaz ove povijesne bitke, posjetitelji će zakoračiti u vremena viteških borbi, mačevanja, vojnih tabora, borbi za naklonost dame, opsada, ratovanja, lakrdijaša…

“Bojevi za Sisak” održat će se kod utvrde Stari grad, kulturnog dobra od nacionalnog značaja, a okupit će stotinjak članova udruga koje demonstriraju srednovjekovni način života i ratovanja.

Kako bi prikaz bio što vjerniji, sva oprema koja uključuje mačeve, oklope, štitove, lukove, samostrele, tunike, haljine i ostalo načinjena je ručno i vjerna je kopija originalnih predmeta i odjeće iz toga doba.

Cjelodnevno događanje prepuno zabavnih sadržaja, posebno spravljenih gastronomskih specijaliteta i bogate ponude suvenira završit ćemo koncertom koji će izvesti Patrick Walker Trio.

 

PROGRAM

12.00 Otvaranje festivala, vojnih tabora, utvrde i srednjovjekovnog sajma; demonstracija streličarstva

13.00 Pojedinačno predstavljanje udruga

15.00 Bitka ( I. dio)

16.00 Pojedinačno predstavljanje udruga

19.00 Bitka ( II. dio)

20.00 Fire show

21.00 Koncert: Patrick Walker Trio

 

Bojevi za Sisak 2019 v4.1 - jumbo


 

Bojevi za Sisak, 22. lipnja kod sisačkog Starog grada
5.00(1 glas)
Komentara(0)