Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Bojevi za Sisak, 22. lipnja kod sisačkog Starog grada

Manifestacija je otkazana zbog nepovoljnih vremenskih prilika!

Manifestacija je otkazana zbog nepovoljnih vremenskih prilika!

Manifestacija „Bojevi za Sisak“, koja se trebala održati 22. lipnja 2019. kod utvrde Stari grad Sisak, se OTKAZUJE zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

 

Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska i ove godine organiziraju tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Bojevi za Sisak”.

Manifestacijom “Bojevi za Sisak” prikazuje se i oživljuje gotovo zaboravljeni život srednjeg i ranog novog vijeka te promiče povijesna baština grada Siska i događanja iz 1593. godine, kada je nakon višegodišnjih opsada kršćanska vojska velikom pobjedom zaustavila osmanlijski prodor prema zapadu.

Kroz zanimljiv prikaz ove povijesne bitke, posjetitelji će zakoračiti u vremena viteških borbi, mačevanja, vojnih tabora, borbi za naklonost dame, opsada, ratovanja, lakrdijaša…

“Bojevi za Sisak” održat će se kod utvrde Stari grad, kulturnog dobra od nacionalnog značaja, a okupit će stotinjak članova udruga koje demonstriraju srednovjekovni način života i ratovanja.

Kako bi prikaz bio što vjerniji, sva oprema koja uključuje mačeve, oklope, štitove, lukove, samostrele, tunike, haljine i ostalo načinjena je ručno i vjerna je kopija originalnih predmeta i odjeće iz toga doba.

Cjelodnevno događanje prepuno zabavnih sadržaja, posebno spravljenih gastronomskih specijaliteta i bogate ponude suvenira završit ćemo koncertom koji će izvesti Patrick Walker Trio.

 

PROGRAM

12.00 Otvaranje festivala, vojnih tabora, utvrde i srednjovjekovnog sajma; demonstracija streličarstva

13.00 Pojedinačno predstavljanje udruga

15.00 Bitka ( I. dio)

16.00 Pojedinačno predstavljanje udruga

19.00 Bitka ( II. dio)

20.00 Fire show

21.00 Koncert: Patrick Walker Trio

 

Bojevi za Sisak 2019 v4.1 - jumbo


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.