13. svibnja u poslijepodnevnim satima u Hrvatskoj Kostajnici održana je Izvanredna sjednica Stožera Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Ovoj je sjednici, koja je sazvana zbog prijetnje visokog vodostaja rijeke Une, nazočio župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik županijskog stožera Civilne zaštite Roman Rosavec, te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Raspravljene su mjere koje su u tijeku, provjerene zalihe ljudstva i materijala, te dogovoren plan djelovanja u obrani Hrvatske Kostajnice od poplavnih prijetnji.

 

Image00007

Image00008

 

Stanje u porječju rijeke Une je pod kontrolom, istaknuo je župan Ivo Žinić.

 

 

Donesene su i određene odluke, te će se tokom noći raditi na učvršćivanju i izgradnji nasipa.

 

 

 

Image00012

 

 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako se prati stanje u cijeloj RH, s obzirom da je u cijeloj zemlji palo između 50 i 100 mm kiše, što su izuzetno velike količine za kontinentalni dio.

 

 

Image00010

 

Dodajmo kako se vrh vodnog vala očekuje tokom sutrašnjeg poslijepodneva.

 

Image00001

 

Na ovom je Stožeru promptno riješen i aktualni, veliki problem stanovništva Hrvatske Kostajnice, nedostatak pitke vode. U suradnji s lokalnom vatrogasnom postrojbom i Vatrogasnom zajednicom SMŽ osiguran je dovoljan broj cisterni za dostavu pitke vode i sigurnu opskrbu stanovništva.

 

Image00013

Image00014

Vodostaj rijeke Une u Hrvatskoj Kostajnici i dalje je u porastu
5.00(1 glas)
Komentara(0)