Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Učenička zadruga Viksi najbolja je u Sisačko-moslavačkoj županiji

Na Državnu smotru učeničkog zadrugarstva će i UZ Jabuka, UZ Bratovština te UZ Stucka

Na Državnu smotru učeničkog zadrugarstva će i UZ Jabuka, UZ Bratovština te UZ Stucka

Osnovna škola Ludina bila je  domaćin ovogodišnje Županijske smotre učeničkog zadrugarstva. U Velikoj Ludini, 24. svibnja, okupili su se predstavnici 22 zadruge osnovnih i srednjih škola.

Ravnateljica Sonja Pribolšan-Pongračić istaknula je kako članovi Učeničke zadruge „Jabuka“ marljivo rade već deset godina, a za ovu su se godinu, s obzirom da su domaćin smotre, posebno pripremali.

 

 

 

Županijsku smotru učeničkog zadrugarstva otvorio je Darjan Vlahov, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport, istaknuvši kako je ovo događanje važno jer učenici pokazuzju svoju kreativnost i sposobnost bavljenja djelatnostima koje ih pripremaju za daljnje obrazovanje i realne životne situacije.

Kao i sve ostale županijske smotre i natjecanja,  i ovu je financirala Sisačko-moslavačka županija, naglasio je pročelnik Vlahov.

 

 

 

Učeničke zadruge ocjenilo je Prosudbeno povjerenstvo, koje je na temelju uređenja stola, izrade rukotvorina, te prezentacije izabralo najbolju – Učeničku zadrugu Viksi,  OŠ Viktorovac.

Uz Viksi, na Državnu smotru učeničkog zadrugarstva ide i UZ Jabuka OŠ Velika Ludina, te Bratovština, UZ  SŠ Petrinja i Stucka, UZ OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.