Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Splitu predstavljen projekt „Pismo“

Održan Startup Europe Regatta

Održan Startup Europe Regatta

U Splitu je, 22. i 23. svibnja, po prvi puta održan jedan sasvim drugačiji događaj u inovativnom startup svijetu, Startup Europe Regatta. Organizator je odlučio prikazati najjače adute koje ovo okruženje ima, te je glavni dio događaja bio smješten na Splitskoj rivi. Program na Splitskoj rivi otvorio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, a uz njega je poveznicu turizma i primjene novih tehnologija predstavila Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba kao liderica u organizaciji međunarodno nagrađivanih događanja.

 

startup_europe0003

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić predstavio je inovativni regionalni projekt koji je već dobio značajna međunarodna priznanja. Projekt  „Pismo“ kao cjeloviti, najinovativniji i tehnološki projekt jedinice regionalne samouprave „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“.

Sisačko-moslavačka županija, između ostalog,  prva u Hrvatskoj, inicirala je i pokrenula četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj video igara u Sisku za koji je već sada interes ogroman.

 

startup_europe0002

 

Također, održan je i javni forum o budućnosti digitalnih tehnologija, predstavljeni su novi modeli, a jedan od panela konferencije imao je naglasak na modelima poticanja i financiranja startupova u ranoj fazi.

Uz konferencijski sadržaj, na Splitskoj rivi dodana je još jedna atrakcija, a to je jedriličarska regata.

 

startup_europe0001

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.