BRANITELJI_TRIBINA_2

U vijećnici Grada Novske održana je tribina o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Tribinu je otvorio Ivica Vulić, predsjednik Odbora hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske, uz sudjelovanje Ivice Akmadže, načelnik sektora za normativnu djelatnost Ministarstva hrvatskih branitelja i Ive Bulaja, pomoćnika ravnatelja Hrvatskog mirovinskog zavoda.

 

BRANITELJI_TRIBINA_1

 

Na tribini su uz hrvatske branitelje, sudjelovali i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici Grada. Kako je rečeno, kroz  tribine Ministarstvo hrvatskih branitelja, želi upoznati što veći broj branitelja i članova njihovih obitelji s tumačenjima vezanih za primjenu Zakona.

 

BRANITELJI_TRIBINA_3

 

Kako je rekao Akmadža, na novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata,  radilo se gotovo dvije godine te ga je u svom govoru i predstavio, osvrnuvši se na mirovinska i ostala prava hrvatskih branitelja, naglasivši da će status hrvatskih branitelja moći ostvariti i pripadnici nenaoružanih odreda, te u vrijeme Domovinskog rata  maloljetni branitelji.

 

BRANITELJI_TRIBINA_4(1)

 

Na tribini koja je pobudila zanimanje branitelja bilo je rječi  i o roku za ostvarivanje statusa hrvatskoga branitelja za sve sudionike Domovinskog rata koji taj status nisu uspjeli do sada ostvariti.


 

Tribina o Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata
0.00(0 glasova)
Komentara(0)