Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Tri tisuće posjetitelja mjesečno uživa u ljepotama Lonjskog polja

Drugi po veličini park prirode u Hrvatskoj

Park prirode Lonjsko polje je drugi po veličini park u Hrvatskoj, a svojom bioraznolikošću i kulturnim bogatstvo te nizom zanimljivih manifestacija privlači posjetitelje.

Manifestacije od  Dana Parka prirode Lonjsko polje s Danima otvorenih vrata, obilježavanja Europskog dana roda u Čigoču, manifestacije „Budućnost na rubu močvare“,  Festivala gljiva i ljekovitog bilja, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i zaštite prirode u Hrvatskoj do Dana graditeljske baštine u Krapju i atraktivne biciklijade „Lonja bike tour“, kroz Lonjsko polje, doprinose atraktivnosti ovoga područja za posjetitelje.

 

LONJSKO_2

 

Grupni posjeti organizirani preko turističkih agencija bili su u travnju veći za čak 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. U svibnju po prvi puta premašiti će tri tisuće posjetitelja mjesečno.

U svibnju prošle godine ostvareno je 16 vožnji brodom „Katarina 1“ rijekom Savom, dok je do sada za svibanj bukirano 27 vožnji, rekao je Edvard Bogović, voditelj turističke promidžbe.

 

LONJSKO_3

 

Raznovrsna ponuda i zanimanje povećanog broja individualnih i organiziranih posjeta, iziskivalo je tijekom turističke sezone veći broj zaposlenih u sustavu.

Kako kaže Ivor Stanivuković, ravnatelj Javne ustanove Parka Prirode Lonjsko polje, za sada je uključeno deset djelatnika, a s „Udrugom mladih“ realizirali smo Tečaj za vodiče, 10 polaznika dobilo je potvrdu o uspješnom završetku tečaja i uskoro će neki od njih biti uključeni kao turistički vodiči i interpretatori u rad turističke službe“. Stanivuković najavljuje i novi projekt:

 

 

Vikend programima JU Park prirode Lonjsko polje nudi čak 14 interesantnih sadržaja. Posebno zanimljive su šetnje Stazom graničara, vožnju čamcima na solarni pogon i plovilom „Vodomar“ i „Katarina 1“  po rijeci Savi, vožnja oldtimer traktorskom kočijom, priča o bijeloj rodi i etno muzej u Čigoču, najam bicikala i kanua, a po prvi put ove godine u prijamnom centru u Repušnici posjetitelji imaju mogućnost ugođaja u vođenim jahaćim rutama. Kako bi upoznali goste s ponudom nedavno su tiskali i brošuru.

Postoje i uređeni prostori za odmor i roštiljanje, a u Prijemnim centrima u Krapju i Repušnici mogu se i povoljno iznajmiti dvorane za manje svečanosti.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.