Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Radovi na vidikovcu na Hrastovičkoj gori u završnoj su fazi

Projektom vidikovca želi se obogatiti turistička ponuda grada Petrinje

Projektom vidikovca želi se obogatiti turistička ponuda grada Petrinje

Kako napreduju radovi na izgradnji vidikovca na Piramidi, najvišem vrhu Hrastovičke gore (koji je ime dobio po geodetskoj piramidi izgrađenoj još u doba Austro-ugarske, 1864. godine), provjerio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

obilazaktekst

projekt

 

Projekt vidikovca čija je ukupna vrijednost 1.080.292,82 kuna, nalazi se u Intervencijskom planu Grada Petrinje. Za njegovu provedbu odobrena su nepovratna sredstva u iznosu od 917.900,84 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a 161.982,51 kuna osigurano je iz Proračuna Grada Petrinje.

Uzimajući u obzir neposrednu blizinu Planinarskog doma „Matija Filjak“, projektom vidikovca kao dodatnim turističkim sadržajem, želi se obogatiti turistička ponuda Grada Petrinje, posebice planinarskog i zadnjih godina sve popularnijeg cikloturizma.

 

izjave

 

Radovi na vidikovcu teku po planu, naglasio je gradonačelnik Darinko Dumbović.

 

 

Podsjetio je Dumbović, istaknuvši važnu ulogu Hrastovičke gore za turistički razvoj Petrinje.

 

 

Projekt se nalazi u završnoj fazi. Oko postojeće betonske geodetske piramide (visoke 16.4 m) montirana je čelična konstrukcija sa stepeništem i platformom na vrhu. Slijedi ograda, te priključak struje na rasvjetno tijelo.

„Nakon primopredaje radova, za nas kao projektni tim slijedi i drugi dio posla, onaj administrativni, a to je ishođenje uporabne dozvole. Vjerojatno kroz nekih mjesec dana imat ćemo i uporabnu dozvolu, što će ustvari biti i završetak našeg projekta i onda ćemo naš Vidikovac moći dati na uporabu građanima i svim posjetiteljima Hrastovičke gore“, izvijestila je voditeljica projekta, Zlata Jajčinović.

 

ispred planinarskog doma

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.