Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Premijer sa suradnicima obišao Jasenovac

Vodostaj rijeke Save kontinuirano raste – stanje je pod kontrolom!

Vodostaj rijeke Save kontinuirano raste - stanje je pod kontrolom!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović , ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić,  župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predstavnici Stožera civilne zaštite i njihovi suradnici obišli su 15. svibnja  teren u Jasenovcu u obilazak visokog vodostaja rijeke Save.

 

Image00019

 

Trenutačno je područje Jasenovca jedno od najugroženijih područja i sve stručne službe na terenu ulažu veliki napor kako bi situacija i dalje bila pod kontrolom.

Nakon satstanka u zgradi Općine Jasenovac , gdje su službe na terenu predsjednika Vlade informirale o stanju i planovima zaštite od poplave, uslijedio je obilazak radova u mjestu Uštica.

 

Image00008

Image00011

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković:

 

 

“Uz potporu župana, nadležnih ministarstava i svih službi, situacija je pod kontrolom!” – zaključio je premijer Plenković.

 

Image00012

 

Najveći vodni val na jasenovačkom području očekuje se kroz dan ili dva, a vodostaj prema procjenama ne bi trebao preći 850 cm. Najteže stanje vezano uz obranu od polava bilo je u Hrvatskoj Kostajnici, o čemu je predsjednik Vlade također informiran, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

Najavio je župan pronalazak trajnog rješenja za poplavljena područja.

 

 

 

Image00013

 

Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac, zahvalila je predsjedniku Vlade, ministrima, županu i svim službama na terenu koje predano rade kako ne bi došlo do ugroze ljudi i njihove imovine.

 

 

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković osvrnuo se i na vodostaj rijeke Kupe koja je prošlih godina stvarala problem na području Općine Lekenik.

 

 

Đuroković je zaključio kako svi zajedno moramo nadograđivati sustav obrane od poplava, te pratiti stanje u prirodi.

 

IMG_20190515_145959

Image00017Image00020

IMG_20190515_151424

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.