Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski gradski vijećnici dali suglasnost za zaduženje Privrede

Financiranje kapitalnih projekata u tijeku i refinanciranje obaveza

Financiranje kapitalnih projekata u tijeku i refinanciranje obaveza

Na 24.izvanrednoj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća prihvaćena je Odluka o davanju suglasnosti i jamstva za dugoročno zaduženje petrinjske Privrede kod Hrvatske poštanske banke na iznos od osam milijuna kuna.

Kako je pojašnjeno i na prošloj sjednici Gradskog vijeća, navedenih osam milijuna kuna je predviđeno za financiranje kapitalnih projekata u tijeku i za refinanciranje obaveza. Na samom početku MOST-ova Luca Gašpar Šako, obrazloženje zbog čega se Privreda zadužuje ocijenila je šturim.

 

 

Pozvala je na poslovnu odgovornost, a ako nema takve odgovornosti, pozvala je gradonačelnika na političku odgovornost.

 

 

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je još jednom ponovio kako će navedenih osam milijuna kuna biti utrošeno za funkcioniranje Privrede, sufinanciranje projekata iz EU fondova kao i natječaja od Hrvatskih voda.

 

 

HDZ-ov Mihael Jurić je zamolio minimalno poštovanje prema ljudima koji su dali podršku HDZ-u na izborima.

 

 

Gradonačelnik Dumbović je još jednom podsjetio kako je na prošloj sjednici Gradskog vijeća jasno objašnjeno za što će biti utrošeno osam milijuna kuna.

 

 

HNS-ov Nenad Radošević je istaknuo da ono što je do sada čuo o ovoj temi u Gradskoj vijećnici, o zaduženju koje je prema njegovim riječima trebalo biti izglasano još na prošloj sjednici, je čista politička demagogija i predstava.

 

 

Nezavisni gradski vijećnik Pejo Trgovčević je kazao kako je zakon jasno decidiran što se tiče kaznene i materijalne te svake druge odgovornosti.

 

 

Nakon gotovo tri sata rasprave, dvije odrađene stanke, vijećnici su u konačnici sa 19 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim, prihvatili prijedlog zaduženja petrinjskog poduzeća Privreda za osam milijuna kuna. Prije rasprave o zaduženju, prisegu za mandat vijećnice položila je Marija Anušić, koja će od sada tu dužnost obavljati umjesto dr. Miroslava Gregurinčića koji je stavio svoj mandat u mirovanje iz osobnih razloga.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.