Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Od inkubatora za gaming industriju do farme krava

Ministar Tolušić otvorio i rekonstruiranu cestu u Staroj Subockoj

Ministar Tolušić otvorio i rekonstruiranu cestu u Staroj Subockoj

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u posjetu Novskoj s domaćinom, gradonačelnikom  Marinom Piletićem i njegovim suradnicima, te Romanom Rosavcem, zamjenikom župana, obišao je Poduzetnički inkubator PISMO Novska, posjetio farmu obitelji Spahić u Brestači,  te otvorio rekonstruiranu nerazvrstanu cestu u Staroj  Subockoj.

 

tolusic_novska00011

 

Posjet je započeo u zgradi Poduzetničkog inkubatora PISMO, za izradu računalnih igara, ministra je s projektom gaming industrije upoznao Mario Čelan ravnatelj SiMoRe.

 

TOLUSIC_01

 

Gradonačelnik Novske podsjetio je na značaj PISMA

 

 

 – Nadam se da će se na ovom mjestu okupiti svi zainteresirani i ambiciozni ljudi s kvalitetnim idejama za razvoj, a koliko potencijala imamo u ovom biznisu najbolje svjedoče uspjesi naših igara i developera u svijetu, naglasio je ministar Tomislav Tolušić.

 

TOLUSIC_06

 

Na Poljoprivrednom imanju obitelji Stjepana Spahića u Brestaču, koja  se bavi se proizvodnjom mlijeka i posjeduju 80 krava ministar  se upoznao i s ovim, kako je rekao gradonačelnik Piletić, uzornom poljoprivrednom gospodarstvu

 

 

– Cilj Ministarstva i mene osobno je da ojačamo sektor stočarstva i ovo je super primjer. Ovo nije mala stvar, imati ovakvo nešto, uz veliku muku i trud. To je super pozitivna priča ne samo za Novsku i obitelj nego i za cjelokupnu poljoprivredu, ističe Tolušić.

 

 

 Zamjenik župana Roman Rosavec, u prigodi posjeta minsitra Tolušića Novskoj je  naglasio kako je  Sisačko-moslavačka županija važno ruralno područje u Republici Hrvatskoj, a tome svjedoči niz mjera i aktivnosti koje se provode za poboljšanje života kako mladih poduzetnika, tako i poljoprivrednika te cjelokupnog života svih žitelja Županije i izrazio zadovoljstvo posjetom potpredsjednika Vlade RH, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

 

TOLUSIC_05

 

Dodajmo još kako je Novska iz Programa ruralnog razvoja u zadnjih dvije godine primila 46 milijuna kuna nepovratnih sredstava koja su ,između ostalog , utrošena i u uređenje nerazvrstane ceste u Staroj  Subockoj. Za rekonstrukciju ceste dobiveno je 4,7 milijuna kuna nepovratnih sredstava putem raspisanog natječaja Ministarstva poljoprivrede kroz projekt Ulaganje i gradnja nerazvrstanih cesta.

Rekonstruirano je 1870 metara ceste, a radovi je izvelo Poduzeće za ceste Slavonski Brod.

 

TOLUSIC_07

 

– Cilj Programa ruralnog razvoja je unapređenje uvjeta života na ruralnim područjima, ne samo ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju i takve su mjere bitne za razvoj manjih naselja i ostanak stanovništva na selu. Jedinice lokalne samouprave, pa tako i Novska, dobro koriste raspoloživa sredstva kako bi poboljšali lokalnu infrastrukturu. Želimo da sela opstanu i postanu privlačna mjesta za rast i razvoj svima, pa i nekim novim gaming klincima, rekao je Tolušić.

 

TOLUSIC_08

 

Cestu su Staroj Subockoj  rezanjem vrpce u promet su pustili ministar Tolušić i Damir Bilandžija, predstavnik Mjesnog odbora Stare Subocke.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.