IMG-138be451c8eceec59788e142957017e4-V

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je projekt „Stvaranja poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem „Poduzetničkog inkubatora PISMO“ s ciljem pozicioniranja u Središte gaming industrije.

 

Cilj je realiziran kroz pet koraka:

Uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima

Radionice izrade video igara u osnovnim školama i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije

Pokretanje start-upova kroz Poduzetnički inkubator PISMO

Uvođenje novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara (Tehničar za razvoj video igara) – u srednje tehničke škole na području SMŽ

Potpore za pokretanje start-upova u području razvoja video igara (financijske potpore do 155.000,00 kn)

 

Ovim putem željeli bi istaknuti da je Uvođenjem novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara (Tehničar za razvoj videoigara) – u Tehničku školu Sisak ostvareno svih pet ciljeva.

Novi obrazovni program sastoji se od tri ključna dokumenta potrebna za njegovu realizaciju. To su: Standard zanimanja, Standard kvalifikacija i Strukovni kurikulum za stjecanje kvalifikacija Tehničar za razvoj videoigara. Početkom 2019. godine podnesen je zahtjev za uvođenjem novog obrazovnog programa te su dokumenti proslijeđeni nadležnim institucijama na daljnje formalno vrednovanje.

Agencija za strukovno obrazovanje odraslih nakon formalnog vrednovanjadala je pozitivno mišljenje Standarda kvalifikacija i samog Kurikuluma te svoje mišljenje proslijedila Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje je 2.svibnja 2019. godine odobrilo Tehničkoj školi Sisak izvođenje eksperimentalnog programa za stjecanje kvalifikacija Tehničar za razvoj videoigara u školskoj godini 2019./2020.

Standard zanimanja je upisan u registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nakon formalnog vrednovanja Standarda zanimanja također je dalo pozitivno mišljenje koje je poslano na Sektorsko vijeće.

Eksperimentalni program Tehničar za razvoj videoigara je upisanu e-maticu. Novi obrazovni program potpuno se razlikuje od dosadašnjih obrazovnih programa jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu.

Iz nastavnog plana su vidljive promjene za koje smatramo da su nužne kako bi nakon završenog školovanja imalimlade sposobne ljude koji mogu samostalno izraditi, u ovom slučaju video igru.Video igre su dugo prisutne kod mladih kao hobi, a ovim obrazovnim programom oni će moći svoj hobi pretvoriti u posao svojih snova.

Upisi prve generacije učenika je u lipnju 2019. godine za školsku godinu 2019./2020. Želimo istaknuti da je ovaj obrazovni program prvi u Hrvatskoj i s ponosom možemo reći da će prva generacija mladih genijalaca biti upisana u Tehničku školu Sisak, poručuju iz Simore.


 

Novi obrazovni program u Tehničkoj školi Sisak
5.00(1 glas)
Komentara(0)