Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Nastavak radova na izgradnji šetnice uz Kutinicu

Znatno će se promijeniti i dodatno uljepšati vizura grada

Znatno će se promijeniti i dodatno uljepšati vizura grada

Na prethodnoj sjednici gradskog vijeća Grada Kutine donesen je rebalans ujedno i prva izmjena proračuna gdje su se utvrdila i osigurala financijska sredstva za nastavak investicija na središnjem kutinskom trgu.

 

IMG_4819

 

Nastavak izrade šetnice uz rijeku Kutinicu započeo je danas, a radove je obišao gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

 

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić naglasio je da se  2.faza radova na šetnici uz Kutinicu nastavlja na prvu, duljine 300m, koja je bila vrijedna oko 75 tisuća kuna. Radovi  počinju kod replike bicikla uz zgradu Croatia osiguranja, a protežu se uz stari cigleni most, gdje se spajaju sa postojećim nogostupom.

 

IMG_4809

POS-2

 

Ukupna dužina 2. dionice šetnice je 326 m, a širina 3 m. Uz površinsku obradu – asfalt,  sa pješačkim rubnjacima, bit će ugrađena i urbana oprema (klupe i koševi) te rasvjeta.

 

 

 

Gradonačelnik Babić je obavijestio da je u fazi izrada idejnog projekta budućeg mosta preko rijeke Kutinice nakon čega će se pristupiti izgradnji za koju će sva potrebna dokumentacija biti pripremljena tijekom ove godine.

 

pogled s juga

pogled sa zapada 1

 

Realizacijom zahtjevnijih projekata na Trgu dr. Franje Tuđmana u tekućoj godini, znatno će se promijeniti i dodatno uljepšati vizura grada te upotpuniti mjesto za šetnju, odmor i rekreaciju građana.

 

IMG_4793

IMG_4820

IMG_4787

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.