Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Koalicija 365 SRiS, HNS-LD, SDSS i SU: Najvažniji izbori su 19. svibnja!

Izbori za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti Grada Siska

Izbori za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti Grada Siska

Priopćenje koalicije stranaka 365 – stranka rada i solidarnosti, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Samostalna demokratska srpska stranka i Stranka umirovljenika prenosimo u cijelosti:

“U nedjelju, 19. svibnja ove godine bit će održani izbori za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti Grada Siska. Iako ove izbore ne promovira ni država, a ni regionalna i lokalna vlast, oni su izuzetno važni zbog činjenice da se radi o temeljnim demokratskim institucijama promišljanja aktualnih društvenih, gospodarskih, infrastrukturnih, kulturnih i drugih pitanja i odlučivanja o načinima rješavanja problema.

„Zbog toga vas pozivamo da se aktivirate, da se zainteresirate za izgled i funkcionalnost vaše ulice, za sigurnost trga i kvarta u kojem živite, u prometnice kojima vaša djeca idu u školu… Izađete na ove izbore i glasujete za one liste i osobe za koje ste sigurni da će, zajedno sa svima vama, potaknuti oživljavanje Siska i njegovo prerastanje u uljuđenu i uređenu urbanu zajednicu”, rekao je Josip Takač, predsjednik Županijske organizacije BM 365 – stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije.

 

IMG_6703

 

On je poručio kako „na ovim izborima zapravo odlučujemo o sudbini našeg grada u Županiji i Hrvatskoj, na ovim izborima odlučujemo i o položaju i ulozi Hrvatske u Europskoj uniji. Riječju, na ovim izborima, posredno odlučujemo i o sudbini Europske unije!”

Vođena tom idejom, u cilju poticanja sugrađana na aktivniji pristup u procesima političkog odlučivanja, koalicija četiriju stranaka u srijedu, 8. svibnja, u prostorijama Gradskog izbornog povjerenstva u Sisku, predala je liste s kandidatima za vijeća desetak sisačkih gradskih četvrti i mjesnih odbora među kojima su Sisak Centar, Sisak Caprag, Sisak Novi, Zeleni Brijeg, Galdovo i drugi.

 

IMG_6693

 

U koaliciji sudjeluju 365 – stranka rada i solidarnosti, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Samostalna demokratska srpska stranka i Stranka umirovljenika. Kandidacijske liste predali su čelnici županijskih i gradskih organizacija ovih stranaka Josip Takač i Nenad Kljaić (365 – SRiS), Adelina Ivković (HNS – LD) Mirjana Olujić (SDSS), te Josip Mijadžiković (SU), u društvu ostalih stranačkih dužnosnika i aktivista.”


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.