Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Izaslanstvo Vatrogasne zajednice SMŽ na prijemu kod župana

Pravovremenim intervencijama spriječene milijunske štete na imovini

Pravovremenim intervencijama spriječene milijunske štete na imovini

U povodu dana Svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić , uz kojeg su bili i njgeovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, primo je u srijedu, 08.svibnja u u sjedištu Županije u Sisku izaslanstvo Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

 

Image00006

 

Čestitajući predsjedniku Vatrogasne zajednice SMŽ Miji Brlečiću, kao i svim zapovjednicima, odnosno predsjednicima postrojbi i društava, kao i svim vatrogascima blagdan njihovog zaštitnika sv. Florijana , župan Ivo Žinić je istaknuo kako  na području naše županije ima11.974  što operativnih, pričuvnih ili  počasnih vatrogasaca .

 

 

Žinić je dodao kako je na našim prostorima duga tradicija vatrogastva

 

 

U vatrogastvo je potrebno kontinuirano ulagati

 

 

Vatrogasci ne samo da su nositelji zaštite od poplava i požara, no u mnogim su lokalnim zajednicama  i nositelji društvenih aktivnosti , dodaje župan.

 

Image00004

 

U prošloj godini na području naše županije intervenirali su vatrogasci 2008 puta, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice sisačko-moslavačke županije Mijo Brklečić , podsjetivši da je mjesec svibanj- mjesec zaštite od požara.

 

 

Brlečić je podsjetio kako naši vatrogasci pomažu i u priobalju tijekom ljetnih mjeseci, ukoliko se ukaže potreba.  Podsjetio je Brlečić kako je u tijeku i restrukturiranje vatrogasne zajednice

 

 

Vatrogasne postrojbe i društva dobro su opremljena, a Brlečić najavljuje i nabavku nove opreme i vozila. Na području županije aktivno radi  136 DVD-a i 3 profesionalne vatrogasne postrojbe, a jedna, vatrogasna postrojba grada Novske je u osnivanju.

 

 

Najviše intervencija je gotovo uvijek na gašenju požara na otvorenim prostorima, a sve veći je broj tehničkih intervencija. Vatrogasci rade na zaštiti ljudi i imovine, a pravovremenim intervencijama spriječene su višemilijunske štete ,a nije bilo ni stradavanja ljudi, zaključio je Brlečić.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.