Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Hotel Knopp u Novskoj dobiva novu funkciju

Klaster kulture

Klaster kulture

Jedan od simbola prošlosti Novske, stari Hotel Knopp, desetljećima zapušten dobiva novu funkciju i vraća stari sjaj. Obnovom zgrade građene u drugoj polovici 19. stoljeća, vratiće se prvotni izgled, a dogradnjom novih dijelova postaje Klaster kulture, u kojim će se odvijati razni kulturni programi, muzejski i galerijski sadržaji, koncerti i druga okupljanja. Objekt starog hotela je spomenička baština i njegova obnova zahtijeva poštivanje prijašnjeg izgleda.

 

KLASTER_01

 

Na predstavljanju projekta u Galeriji, arhitekt Tihomil Matković, autor izgleda Klastera kulture, istaknuo je rekonstrukciju starog prostora Hotela Knopp i dogradnju suvremenog dijela koji će se uklopiti u ambijent grada.

 

 

KLASTER_04

 

Postojanje tek jedne stare fotografije izgleda Velike dvorane bilo je polazište kod izvedbenog projekta njenog uređenja. Dvorana će imati više funkcionalnu  namjenu i pokazivati duh vremena u kojem je izgrađena. Posao izrade Izvedbenog projekta interijera urađen je u ASK atelijeru iz Zagreba,  arhitektica Azra Suljić

 

 

– Hotel Knopp kao Klaster kulture ponovno postaje središte društvenog života Grada Novske i mjesto okupljanja građana.

 

KLASTER_03

 

Središnji dio grada dobiva novu vizuru završetkom radova u slijedeće dvije do tri godine, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik.

 

 

Projektna dokumentacija financirana je iz sredstava europskih fondova, a na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, biti će predložen model financiranja ovnove Hotela Knopp.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.