Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska – primjer dobre prakse

“Novljanski paket za bebe”

"Novljanski paket za bebe"

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u partnerstvu s Gradom Đakovom organizirali su konferenciju o demografskim mjerama, „Doprinos jedinica lokalne i područne samouprave demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“.

U radu konferencije kojom se želi promovirati rad uspješnih gradova i općina, sudjelovali su predstavnici slavonskih gradova i općina, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i demografi.

 

DEMOGRAFIJA_DJAKOVO1

 

Kroz primjere dobre prakse na konferenciji je govorio i Marin Piletić, gradonačelnik, predstavivši  mjere koje doprinose pozitivnoj demografskoj slici Grada Novska.

 

DEMOGRAFIJA_DJAKOVO4

 

Naglasio je kako je Grad Novska uspio zaustaviti pad novorođene djece, provođenjem demografskih mjera, povećanjem naknada za novorođene, paketima za bebe, izgradnjom novog Dječjeg vrtića, ali i stipendiranjem učenika i studenata.

 

DEMOGRAFIJA_DJAKOVO2

 

– Grad Novska aktivno ulaže u najmlađe, istaknuo je Piletić.

Kako je na konferenciji rekao Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, „svjesni smo da rezultati ne mogu doći preko noći ali određeni pomaci su vidljivi, gradimo oko 500 vrtića, stvaramo preduvjete da se djeca mogu nesmetano upisivati u vrtiće, prosječne plaće rastu, a projektom Slavonija i Baranja ugovoreno je više od 10 milijardi kuna u ovom trenu.”

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Novska, Zoran Prpić i Melita Mihalić, koji su u prezentacijskom dijelu predstavili „Novljanski paket za bebe“, u okviru demografske mjere „Kolica za novljanskog klinca“.

Prema riječima Zorana Prpića, ravnatelja, „Novljanski paket za bebe“ koji sadržava  potrebne stvari u prvim mjesecima života djeteta, jedinstven je u Republici Hrvatskoj, a izrađen je po uzoru na finski model paketa za novorođene bebe. Od rujna prošle godine uručeno je 68 paketa.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.