Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Drugi partnerski sastanak na projektu “Priprema, pozor, posao”

Povećanje zapošljivosti mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ

Povećanje zapošljivosti mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područni ured Kutina održan je drugi partnerski sastanak na projektu „Priprema, pozor, posao“. Riječ je o projektu kojega HZZ PU Kutina provodi od 14. svibnja 2018. godine, a koji je odobren po natječaju „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ jačanjem njihovih formalnih i neformalnih kompetencija koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom uključivanju u svijet rada. Istovremeno cilj je i osnažiti učenike završnih razreda strukovnih srednjih škola za uključivanje na tržište rada.

 

hzz-5

 

Projekt vrijedan 886.412,00 kuna traje do 13. studenog 2020. godine, a već su odrađene brojne aktivnosti.

Kako je kazala ravnateljica HZZ-a PU Kutina Sonja Repić, u prvoj godini trajanja projekta bilo je uključeno 168 osoba. Provedene su formalni i neformalni oblici usavršavanja, osnovani su Klubovi za zapošljavanje u Kutini i Novskoj, provedene su skraćene radionice kluba za učenike završnih razreda srednjih škola, te radionce neformalnih usavršavanja koje je provodila županijska RA SIMORA koje su provedene u Kutini i Sisku.

 

hzz-3

 

Provedeni su i skraćeni tečajevi njemačkog i engleskog jezika u POU Kutina, kao i jedno usavršavanje za 3D dizajnera u Tehničkoj školi Sisak.

U jesen predstoji novi ciklus aktivnosti ovoga projekta, a u njega će biti uključena i Tehnička škola Kutina.

 

hzz-8

hzz-6

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.