001

Kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a 9. su dan predizborne turneje proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Obilazak je započeo u Popovači i Kutini, gdje su se kandidati družili s građanima te im približili programske prioritete i ciljeve HDZ-a, ali i sve prednosti koje upravo članstvom u Europskoj uniji ostvaruju hrvatski građani, pa tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Plava je skupina obišla Poduzetnički inkubator „PISMO – Novska“, koji je fokusiran na industriju video-igara. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, i to s 19.038.127,84 kn od ukupnih 20.293.944,35 kn! Taj projekt ne samo da stvara nova radna mjesta i pokreće razvoj, nego i snažno pozicionira RH na gaming tržištu i u industriji računalnih igara, najbrže rastućoj industriji na svijetu!

 

img_8887_47752325831_o

 

Kandidati su, također u Novskoj, imali priliku obići gradilište Dječjeg vrtića „Uklade“ za koji je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izdvojilo 1.5 milijuna kuna, uz dodatna sredstva Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U nastavku obilaska  kandidati su bili su u središtu Jasenovca, gdje su posjetili novootvorenu Spomen-sobu poginulim hrvatskim braniteljima u Vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

Tom je prilikom domaćin Ivo Žinić, predsjednik ŽO HDZ SMŽ, sisačko-moslavački župan te dragovoljac Domovinskog rata, naglasio da je Bljesak jedan od temelja hrvatske slobode:

– Oslobodivši zapadnu Slavoniju, znali smo da ćemo osloboditi i cijelu Lijepu Našu. Znali smo da je propao projekt velike Srbije! To je bio cilj koji je postavio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, kao što su i ulazak u NATO i EU bilo njegovi strateški ciljevi. I to smo ostvarili!

U županijskom sjedištu Sisku,  kandidati su obišli radove na izgradnji središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 106 milijuna kuna, od čega je 70 milijuna osigurano iz EU fondova!

Izgradnjom paviljona unaprijedit će se skrb za sve pacijente, ali će se poboljšati i uvjeti za liječnike i medicinsko osoblje, koji će zahvaljujući europskim sredstvima dobiti i najmoderniju opremu!

Središnji predizborni skup održan je u prepunoj dvorani Hotela „Panonija“ u Sisku.

 

img_8877_47752326821_o

 

Domaćini u gradu Sisku, župan Sisačko-moslavačke županije i predsjednik ŽO HDZ SMŽ, Ivo Žinić i zamjenik župana te ujedno i predsjednik Gradske organizacije HDZ Sisak, Ivan Celjak, u društvu potpredsjednika ŽO HDZ SMŽ i zamjenika župana Romana Rosavca, predsjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije te predsjednice Zajednice žena Katarina Zrinski Sisačko-moslavačke županije Ivanke Roksandić, zajedno sa saborskim zastupnicima Željkom Josić i Stipom Šapinom, te brojnim gradonačelnicima, načelnicima, županijskim i gradskim vijećnicima HDZ-a ugostili su kandidate za Europski parlament: Dubravku Šuicu, Željanu Zovko, Nikolinu Brnjac i Tomislava Sokola. Potporu kanddatima u Sisku svojim dolaskom na ovaj skup dao je i  predsjednika mladeži HDZ-a Ivana Vidiš.

 

 

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, predstavio je u svom govoru projekte kojima je HDZ još jednom pokazao kako radi i promišlja za budućnost svojih građanki i građana, za generacije svih dobnih skupina sve s jednim ciljem, blagostanja i prosperiteta u modernoj suvremenoj tržišno konkurentnoj Hrvatskoj.

Dr. sc. Nikolina Brnjac (za Radio Quirinus): U sljedećoj EU omotnici (2021-2027) očekujemo više od 1.5 milijarde eura investicija isključivo za prometni sektor. Nakon primjera Pelješkog mosta, investicije od 3.5 milijardi kuna, ne moramo niti govoriti što to znači za razvoj Hrvatske i zapošljavanje! Dobar primjer imamo i u Istarskoj županiji: 1,2 milijarde kuna investicija u puni profil Istarskog ipsilona i njegovo spajanje na Hrvatske autoceste donosi još 1.000 novih radnih mjesta! Ulaganja u prometni sektor za sobom automatski povlače zapošljavanje & razvoja gospodarstva – i to je jedan od konkretnih benefita članstva u EU-u!

Dr. sc. Tomislav Sokol (za Radio Quirinus): Pitanje migracija izuzetno je važno, kao i pristupanje Schengenu. EU nam daje okvir i sredstva kako bismo mogli, u interesu svih hrvatskih ljudi, nadzirati i sprječavati ilegalne migracije. Iz europskog proračuna povukli smo milijardu kuna samo za opremanje granične policije! Imamo 6.500 policajaca koji čuvaju hrvatsku granicu – i tu nema kompromisa! A prisjetimo se kako je to bilo 2015. godine. Tada je SDP-ova Vlada dopustila da migranti nekontrolirano prelaze granicu. Nije se znalo tko je uopće ušao u Hrvatsku, ni tko je gdje i kako prešao.

Sa motivacijskog skupa kandidati su pozvali birače da u što većem broju izađu na Europske izbore, u nedjelju, 26. svibnja i zaokruže kandidate s liste br. 9 HDZ – Hrvatska za generacije!

 

EU izbori HDZ 2

 

Emisiju u kojoj gostuju Dubravka Šuica, Nikolina Brnjac, Željana Zovko i Tomislav Sokol poslušajte u programu Radio Quirinusa u petak, 03. svibnja u 12,30 sati!


 

Deveti dan predizborne turneje kandidati s liste br. 9 proveli u SMŽ
5.00(1 glas)
Komentara(0)