Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Bez novih znanja nema napretka i razvoja

Simpozij «100 godina industrijske sinteze amonijaka – najnovija postignuća»

Simpozij «100 godina industrijske sinteze amonijaka – najnovija postignuća»

U Kutini je jučer održan međunarodni znanstveno – stručni simpozij  «100 godina industrijske sinteze amonijaka – najnovija postignuća». Kako je istaknuo Tomislav Bolanča, dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, ovakve konferencije bitne su iz stručnog dijela, ali i da se unutar RH osvijesti važnost kemijske industrije za naše društvo. Otvarajući simpozij predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Davor Žmegač kazao je kako je tvrtka na dobrom putu.

 

??????????

 

«Napravili smo velik korak u stabilizaciji kompanije, značajne pomake na tržištu, ali čeka nas još puno posla vezano uz organizaciju procesa, kako bi i dalje uspješno radili na dobrobit Kutine i cijele Hrvatske. Inženjeri i radnici su najvažniji dio Petrokemije. Bitna su nam nova znanja, jer bez toga nema napretka ni razvoja», naglasio je Žmegač.

 

??????????

 

Predavanje o prvih 50 godina Petrokemije i proizvodnji amonijaka u Kutini održali su zatim Hrvoje Lisac, pomoćnik direktora za proizvodnju i Dejan Mudrić, upravitelj postrojenja za proizvodnju amonijaka, dok su o najnovijim postignućima industrijske sinteze amonijaka govorili stručnjaci iz KBR – a, Siemensa i Clarianta. Simpozij je organizirao Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sekcija za petrokemiju, i Znanstveno vijeće za naftno – plinsko gospodarstvo i energetiku HAZU. Generalni sponzor bila je Petrokemija d.d.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.