Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Apel za „zatopljenje“ u Ledenoj dvorani Zibel

Priopćenje MOST-a nezavisnih lista Sisak

Priopćenje MOST-a nezavisnih lista Sisak prenosimo u cijelosti:

“Sisak je grad sporta. Ili, kako je jedna Siščanka napisala „Sreća je… Sport u Sisku“. Nije to neistina. Sisak je tradicionalno jedan od „najsportskijih“ gradova u sportskoj nam državi. No, je li to baš tako?

U većini slučajeva jest, ali u oči i srce bode situacija koja nije od jučer, a tiče se hokejaša koji treniraju, bolje rečeno, pokušavaju trenirati, a za to u svom gradu nemaju mogućnosti. Za one koji su se jučer rodili i nemaju nikakve informacije o tom što se događa s HK SISCIA iz Siska, ukratko, to je hokejski klub iz Siska, koji ne može besplatno trenirati u Ledenoj dvorani Zibel. Nije da ne žele, nego ne mogu. Kažu upućeni da ne mogu trenirati zbog raznih proceduralno-statutarnih razloga. A upućeniji kažu da je u pozadini samo „igra moćnih ega“. Ne znamo što je u pozadini, ali mišljenja smo da je sve moguće riješiti ako postoji dobra volja.

Nedavno smo bili svjedoci javnog objavljivanja dopisa kojim predsjednica republike Hrvatske, gđa. Kolinda Grabar Kitarović, potvrđuje pokroviteljstvo nad sportskim događajem kojeg organizira upravo HK SISCIA. Šokantno je to da taj isti događaj organiziraju na Zagrebačkom Velesajmu, a ne u dvorani vlastitog grada. Zašto je tomu tako i da li ćemo svi promatrati tu sramotu? Jer, da, sramota je riječ za tu situaciju kad sisački klub, uz vrhunske uvjete u vlastitom gradu, mora koristiti resurse drugog grada.

Kao najvišu instancu koja određuje, sportskim rječnikom rečeno – „pravila igre“ – u sportu grada Siska, Zajednicu sportskih udruga grada Siska na čelu s njenim predsjednikom g. Markom Kričkom, pozivamo da pokušaju učiniti sve što je u njihovoj zakonskoj moći da se otklone svi proceduralno-statutarni problemi i formalno omoguće HK SISCIA treninge u Ledenoj dvorani Zibel.

Uvjereni smo da je Zajednici na čelu s g. Kričkom u interesu da svi oni koji se žele baviti sportom u Sisku ne dođu pred zatvorena vrata kao što smo uvjereni i u to da će ŠRC Sisak kao ustanova koja upravlja Ledenom dvoranom Zibel, organizirati slobodne termine za treninge HK SISCIA.

Pojedini akteri ove priče žele problem svesti na činjenicu da jedan klub pretežno podupiru članovi HDZ-a, a drugi SDP-a. Pa sve da je i tako, u pitanju su djeca… U našem posve podjeljenom društvu, u kojem se pojedine grupacije već pomalo gledaju „preko nišana“, zar ćemo i na djecu prenositi ove gluposti? Zar ćemo u 21. stoljeću ponovo uvoditi segregaciju? Zar ćemo dijeliti i vrtićke grupe, razrede u školama, klupe u razredima?

Do kuda može ovo ludilo?

A rješenje je vrlo jednostavno: djecu na led, neka vježbaju, treniraju, uživaju u onom što vole, postižu rezultate, a vi roditelji i voditelji izvolite sjesti i dogovoriti se, kako god znate samo ne preko leđa djece! Pronađite način u svojim zadojenim birokratskim umovima!

Posebno pozivamo gradonačelnicu Grada Siska, gđu Kristinu Ikić Baniček da iskoristi svoj politički i moralni autoritet i pripomogne da sva djeca našeg grada podjednako uživaju u svom djetinjstvu. Gradonačelnice, niti možete niti smijete biti nijemi promatrač.

Ovo nije populizam ni politika. Ovo bi bio led pod klizaljkama djece, tribina za sjedenje roditeljima, ponos svakog Siščana. Ovo neće biti poraz jednoga ili pobjeda drugoga. Ovo je poziv da se napravi ono što je ispravno.

Most NL Sisak”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.