Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Završen projekt izmjere Katastra nekretnina za K.O. općinu Novska nova – zona 1

Katastarski plan u digitalnom obliku

Katastarski plan u digitalnom obliku

Grad Novska i Državna geodetska uprava,  uručenjem Odluke o stavljanju u službenu uporabu katastarskog operata Katastra nekretnina za K.O. općinu Novska nova –zona 1,  uspješno su završili  još jedan zajednički projekt.

 

GEO_3

 

Gradonačelniku Marinu Piletiću, odluku je uručio Antun Vidaković, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave. Tom prigodom podsjetio je kako se s katastarskom izmjerom K.O. Bročice i Novske, krenula  2008. godine, radi sređivanja nekretnina na području Grada Novske, što je doprinijelo sređivanju zemljišnih knjiga i upravljanja prostorom, važnim i za pokretanjem svih gospodarskih djelatnosti.

 

 

S geoinformatizacijom prostornih podataka  Grada Novske započelo se još devedesetih godina prošlog stoljeća. Novska s time ne zaostaje niti za daleko razvijenijim europskim gradovima, a u nekim segmentima je i ispred mnogih. Osim toga Prostorni ili geografski informacijski sustava dostupan je i na službenim  web stranicama Grada Novske

 

GEO_4

 

Višenamjenski prostorno informacijski sustav je  u funkciji upravljanja prostorom  i  omogućuje  bržu i bolju dostupnost zemljišnih podataka, podataka o katastru, digitalni orto-foto, Prostorni  i Urbanistički plan uređenja, kućne brojeve i imena ulica.

 

 

– Ova Odluka o službenoj uporabi za K.O. općinu Novska nova – zona 1, sadrži i  Katastarski plan u digitalnom obliku i popis katastarskih čestica, rekao je gradonačelnik Piletić.

 

GEO_1

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.