Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uručeni ključevi obiteljima čiji su domovi stradali u klizištu prošle godine

Premijer Plenković u Hrvatskoj Kostajnici!

Premijer Plenković u Hrvatskoj Kostajnici!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u prisustvu potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara te državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara posjetio je Hrvatsku Kostajnicu kako bi obiteljima, čija je imovina stradala zbog klizišta prošle godine, uručio ključeve novih nekretnina koje su im potpisivanjem Ugovora darovane u trajno vlasništvo.

 

IMG_20190415_141947

 

Predsjednik Vlade podsjetio je tom prilikom na nesretan događaj.

 

 

Kuće koje su obitelji dobile u trajno vlasništvo, s obzirom na kvadraturu, veće su od njihovih prijašnjih domova, te imaju i okućnicu.

 

 

 

kostajnica_kuce00003

 

Hrvatsku Kostajnicu obasjalo je sunce, istaknuo je prilikom uručenja ključeva novih kuća potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

 

 

Dva dana nakon nemilog događaja, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar sa svojim je suradnicima posjetio Hrvatsku Kostajnicu te je počeo s rješavanjem problema ovih obitelji. Danas, prisjetivši se tih trenutaka, istaknuo je kako su mu ovi ljudi prirasli srcu.

 

 

 

IMG_20190415_140734

 

Vrijednost izvedenih radova na obnovi i izgradnji kuća je 6,5 milijuna kuna bez PDV-a,a sada slijede i radovi sanacije klizišta, napominje gradonačelnik Dalibor Bišćan.

 

 

Prema rezultatima istraživanja Hrvatskog geološkog instituta, trenutno se događa samo puzanje, što ne isključuje mogućnost ponovne aktivacije klizišta.

 

 

Sretan trenutak s obiteljima koje su danas uselile u novi dom dočekao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

U ime svih obitelji sa Staroga puta zahvalila se Ljilja Marjanović.

 

 

 

IMG_20190415_142655

IMG_20190415_142608kostajnica_kuce00006

 

Nakon potpisivanja Ugovora o darovanju nekretnina i uručivanja ključeva, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar,državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, saborski zastupnik Stipo Šapina, župan Ivo Žinić sa zamjenicima, gradonačelnik Dalibor Bišćan  te suradnici, obišli su i razgledali jednu obnovljenu kuću u prigradskome naselju Rosuljama.

 

IMG_20190415_144013

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.