Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Uniformiranje I. i II. Banske krajiške pješačke pukovnije” u Državnom arhivu u Sisku

U srijedu, 3. travnja u 19,00 sati

U srijedu, 3. travnja u 19,00 sati

Ovoga proljeća Državni arhiv u Sisku nastavio je suradnju s Društvom Terra banalis Glina novom serijom prezentacija objedinjenih pod naslovom “Vojnici Banske krajine – rodovi vojske, odijevanje, naoružanje, svakodnevnica”.

Kroz ukupno pet predavanja/prezentacija, etablirani stručnjaci, znanstvenici, profesionalci, ali i hobističkim strastima potaknuti istraživači povijesti upoznat će vas s graničarskim postrojbama na Banskoj krajini, njihovim uniformama, običajima i naoružanju te osnovnim povijesnim kontekstom ovoga područja u razdoblju od 16. do početka 19. stoljeća.

Prvo predavanje prof. dr. sc. Nataše Štefanec imali smo priliku poslušati 26. ožujka na temu “Rodovi vojske na Banskoj krajini u 16. i 17. stoljeću”.

Drugo predavanje održati će prof. Vladimir Brnardić u srijedu, 3. travnja u 19,00 sati u Državnom arhivu u Sisku, Frankopanska 21 na temu “Uniformiranje I. i II. Banske krajiške pješačke pukovnije”. Predavanju će prisustvovati i Povijesna postrojba 1. i 2. banske krajiške pješačke pukovnije Društva Terra banalis.

Novosti o budućim predavanjima, ali i ostalim događanjima možete pratiti na facebook stranici Državnog arhiva u Sisku.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.