Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Ugovori o sufinanciranju energetske obnove škola u Popovači i Topuskom

U obnovi trenutno 22 škole , a ukupna vrijednost svih projekata je oko 92 milijuna kuna

U obnovi trenutno 22 škole , a ukupna vrijednost svih projekata je oko 92 milijuna kuna

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Popovače Josip Mišković i načelnik općine Topusko Ivica Kuzmić potpisali su danas u sjedištu Županije u Sisku Ugovore o sufinaciranju energetske obnove četiri osnovne i jedne srednje škole na području naše županije.

 

Image00001(2)

 

Potpisivanju Ugovora nazočili su i županovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak.

 

Image00005(2)

 

Energetska obnova zgrada osnovnih i srednjih škola na području županije veliki je projekt, rekao je u ovoj prigodi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Za deset je škola u tijeku javna nabava, a za pet će nabava biti raspisana tijekom ljeta

 

 

Danas su potpisani ugovori za sufinanciranje energetske obnove zgrada dviju područnih škola u Donjoj i Gornjoj Gračenici, škola u Voloderu i Osekovu i Srednje škole Topusko

 

 

Ulaganja u školstvo su značajna, ali su i izuzetno važna, a nakon završetka obnove svih škola u Županiji moći ćemo reći da smo svi zajedno odradili veliki posao, zaključio je župan.

 

Image00009

 

Zahvalio se Sisačko-moslavačkoj županiji gradonačelnik Popovače Josip Mišković, jer je , kako je istaknuo , ugovoren je još jedan dobar posao

 

 

Sedam milijuna kuna koje ulažemo svi zajedno u ovu obnovu bit će znatan doprionos kvaliteti života i rada učenika i nastavnika na području grada Popovače, zaključio je Mišković.

 

Image00011(1)

 

Ovo je druga škola u općini Topusko koja će se obnavaljati, podsjetio je načelnik općine Topusko Ivica Kuzmić

 

 

Kuzmić je najavio i izgradnju novog vrtića uz osnovnu i srednju školu, pa će Topusko dobiti jedan novi kompleks i omogućiti ostanak mladih na ovom području.

 

Image00013

 

Podsjetimo, ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira energetsku obnovu zgrada sa 60% iznosa, dok ostatak mora osigurati Županija. Županija dio svog sufinanciranja osigurava kroz Fond za sufinanciranje EU projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a dio kroz sufinanciranje gradova i općina na čijem se području škole nalaze.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.