Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj je otvorena prva zgrada Poduzetničkog inkubatora PISMO

„Novska je središte gaming industrije!“

„Novska je središte gaming industrije!“

Novsku je 29. ožujka obišao ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Početak boravka obilježila je konferencija u dvorani Glazbene škole Novska na kojoj su direktor SI-MO-RA-e Mario Čelan, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, župan Ivo Žinić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, govorili o velikom projektu, kojim se Sisačko-moslavačka županija želi pozicionirati kao središte gaming industrije, a zatim je uslijedila dodjela diploma za uspješno završene programe edukacije za UNITY i Blender, te dodjela Pozitivnih suglasnosti za samozapošljavanje.

 

PISMO_03

PISMO_02

 

„Htjeli smo napraviti nešto posebno, biti jedinstveni, pomoći mladim nezaposlenim osobama i svima onima koji su u novoj tehnologiji, odnosno gaming industriji koja ima najveće postotke rasta, ne samo u Hrvatskoj nego na razini cijelog svijeta“ riječi su kojima je Mario Čelan, direktor SIMORA-e otvorio konferenciju.

 

 

 

Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prepoznao je važnost ovog projekta jer njegovom realizacijom otvaraju se brojna radna mjesta u najbrže rastućoj industriji na svijetu, istaknuo je ravnatelj  Ante Lončar.

 

 

 

PISMO_08

 

 

„Novska je središte gaming industrije!“ – ističe s ponosom sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

 

PISMO_10PISMO_11

 

Projekt je tekao i brže nego što je bilo očekivano. Dodijeljeno  je 46 diploma polaznicima programa edukacije za izradu video igara, te 13 ključeva poslovnih prostora u zgradi Poduzetničkog inkubatora PISMO. Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić imao je samo riječi hvale.

 

 

 

„Vi ste jedan od rijetkih primjera inovativnosti koja može stvoriti dovoljno radnih mjesta, dovoljno industrije, da se ovaj Grad i ova Županija maksimalno razvija.“

 

 

 

Ministar Pavić, župan Žinić, gradonačelnik Marin Piletić,  gosti i polaznici edukacija, postom su obišli zgradu Poduzetničkog inkubatora gaming industrije „PISMO“,   gdje su uz dodjeljivanje Ugovora o najmu,  vlasnicima novih 13 tvrtki koji će raditi u zgradi predali ključeve ureda, te najavili dodjelu potpora u iznosu od 155 tisuća kuna.  55 tisuća kuna dodjelit će im Hrvatski zavod za zapošljavanje, 35 tisuća kuna Sisačko-moslavačka županija  te 65 tisuća kuna Grad Novska.

Podsjetimo, projekt  „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko moslavačkoj županiji za razvoj video igara, Poduzetničkog inkubatora gaming industrije „PISMO“,  vrijedan je oko 24 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih sredstva europskih potpora.

 

PISMO_05

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.