Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Tragom pitanja u emisiji Centrifuga – odazovite se pozivnom pismu

Uskoro snimanje mobilnim mamografom na području Hrvatske Kostajnice i Dvora

Uskoro snimanje mobilnim mamografom na području Hrvatske Kostajnice i Dvora

Tragom pitanja u našoj emisiji Centrifuga hoće li u Hrvatskoj Kostajnici biti organiziran mamografski pregled mobilnim mamografom doznajemo kako je u tijeku  6. ciklus Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke kojim su obuhvaćane žene u dobi od 50-69 godina. Svaki ciklus traje dvije godine, pa je trajanje 6. ciklusa predviđeno od 2019.-2021. godine. U tom razdoblju planiran je  dolazak mobilnog mamografa  na ona područja Banovine koja su udaljena od mamografskih jedinica, a to su Hrvatska Kostajnica i Dvor.

Obzirom  da je snimanje mobilnim mamografom posljednji put u Hrvatskoj Kostajnici bilo organizirano u 2017. godini, ono će ponovo biti organizirano ove godine. Najvjerojatnije će to biti u lipnju ove godine, a o točnom datumu snimanja će preko pozivnih pisama prethodno biti obavještene one žene koje nisu napravile mamografiju preko Nacionalnog programa u zadnje dvije godine.

Nakon što dobiju pozivno pismo, žene koje žele obaviti mamografski pregled na mobilnom mamografu, telefonski se naručuju pozivom na besplatni telefon 0800-200-159.  Također, isti je broj dostupan cijele godine za sva ostala pitanja i informacije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.