Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Martinska Ves

Suradnja koja traje pune 23 godine

VZ Baden-Württemberg i VZ SMŽ

VZ Baden-Württemberg i VZ SMŽ

Dugogodišnja je suradnja Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije i Vatrogasne zajednice Baden Wurttemberg. U onim najtežim trenucima za Hrvatsku , neposredno nakon Domovinskog rata u kojem su , na okupiraranom području uništeni  i devastirani objekti vatrogasnih društava, uništeni ili otuđeni vatrogasna oprema i vozila, ruku prijateljstva i pomoći pružila je Vatrogasna zajednica iz njemačke pokrajine Baden-Württemberg .

DSCN3489

Danas je delegaciju ove zajednice u sjedištu Županije u Sisku ugostio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Ova zajednica našoj je u spomenutom razdoblju donirala 43 vatrogasna vozila i puno vatrogasne opreme,  a posebno je to bilo važno u godinama neposredno nakon rata .

 

 

Župan se posebno zahvalio i predsjedniku VZ SMŽ Miji Brlečiću na njegovanju ove važne i značajne suradnje.Posebna zahvala Vatrogasnoj zajednici Baden-Württemberg i Gerhardu Laiu

 

 

Nismo očekivali ovakav doček, veliki je to iskaz poštovanja prema nama, rekao je Gerhard Lai

 

 

Tijekom boravka u sjedištu Županije u Sisku Gerhard Lai predstavio je i novog  voditelja ureda VZ Baden-Württemberg Gerda Zimmermanna te izrazio nadu kako će se suradnja dviju zajednica nastaviti .

DSCN3491

Razmijenjeni su tijekom susreta pokloni, a načelnik općine Martinska Ves, Stjepan Ivoš je Gerhardu Laiu uručio i  javno priznanje ove općine.

 

 

DSCN3493DSCN3487

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.