Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Prvi i drugi odabir pastuha hrvatskog posavca”

Manifestacija održana na Sajmištu u Topolovcu

Manifestacija održana na Sajmištu u Topolovcu

 

Ove je subote na  Sajmištu u Topolovcu  održana manifestacija  pod nazivom „Prvi i drugi odabir pastuha hrvatskog posavca“ . Nekadašnji prostor stočnog sajma u Topolovcu tako je drugu godinu za redom otvorio svoja vrata i ugostio uzgajivače najboljih pastuha hrvatskog posavca i brojne posjetitelje.

 

Image00011

 

„Manifestaciju organiziramo s ciljem da se konji ocijene, da mogu biti u uzgojnom programu i da mogu ići na pripust. Ovdje danas imamo 45 konja, rekao je  predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača konja hrvatski posavac Juraj Čiček.

 

 

Ovo je jedina i izvorna pasmina konja u Hrvatsko, jedina priznata. Mi smo dali krv na analizu u Ameriku i došao je nalaz da je to izvorna pasmina, da nema slične krvi.

 

 

 

To je baština i to treba čuvati jer to je naše bogatstvo, dodaje Čiček.

 

 

Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac se preselio u Topolovac, na Sajmište

 

 

Image00006

 

„Prvom i drugom odabiru pastuha hrvatskog posavca“ u Topolovcu prisustvovao je i zamjenik sisačko – moslavačkog župana Ivan Celjak koji je podsjetio kako je u našoj županiji najveći broj ove pasmine konja

 

 

Osim službenog dijela, odabira najboljeg pastuha hrvatskog posavaca, posjetitejima je ponuđen i bogat kulturno-zabavni sadržaj  uz nastup TS Presto, Plesnog studija  Elina, FA Ivan Goran Kovačić, Ženskog  pjevačkog zbora  „Sevde“ te KUD-ova „Donja Posavina“ Gušće, „Tišinčani“ Tišina Erdedska i „Kratečko“.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.