Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Postani policajka/policajac

Na Danu otvorenih vrata u Sisku 500-tinjak zainteresiranih srednjoškolaca

Na Danu otvorenih vrata u Sisku 500-tinjak zainteresiranih srednjoškolaca

Konferencijom za medije, na kojoj su sudjelovali voditeljica Policijske škole Renata Odeljan i načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, započeo je Dan otvorenih vrata koji su zajednički organizirali Policijska uprava sisačko-moslavačka, Policijska akademija i Policijska škola ”Josip Jović”.  Upravo kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na natječaj, diljem Hrvatske se organiziraju ovakvi Dani otvorenih vrata. Tako su se u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku pred 500-tinjak srednjoškolaca predstavili razni rodovi policije te oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

 

3

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini, kojim se traži 750 novih policajaca.

8

Načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut istaknuo je kako se prirodnim odljevom smanjuje broj policijskih skužbenika, pa je potrebno obrazovati mlade koji će u budućnosti obavljati policijski posao

 

 

Natječaj je otvoren 01. ožujka, a otvoren je sve do kraja srpnja. Voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan

 

 

Renata Odeljan je okupljene srednjoškolce upoznala sa Policijskom školom i uvjetima raspisnog natječaja, a da bi dobili predodžbu kako izgleda testiranje za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti, instruktori za stručno usavršavanje Policijske uprave sisačko-moslavačke su im na postavljenom poligonu prezentirali vježbe koje moraju proći.

6

Najhrabriji učenici su testirali poligon i uvjerili se da ukoliko žele postali policajka ili policajac moraju biti u dobroj kondiciji. Naime, uvjet da se prođe su psihologijsko i motoričko testranje

 

Brojne su prednosti pohađanja ove akademije, dodaje Odeljan

 

 

Na Danu otvorenih vrata demo tim Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke u pokaznoj je vježbi prikazao tehnike borilačkih vještina i primjenu višenamjenske palice TONFA, dok su pripadnici Ekipe za posebne zadaće naše Interventne jedinice prezentirali rad s oružjem i taktiku postupanja kod intervencija uz korištenje zaštitne opreme i balističkog štita. Iz Policijske uprave zagrebačke stigao nam je belgijski ovčar Benji i njegov vodič iz Protueksplozijske službe, koji su izveli vježbu pronalaska eksploziva, te je unatoč ozlijeđenoj nozi Benji svoj posao savršeno odradio.

26

Pod vodstvom instruktora/nastavnika stručnog predmeta policijskog naoružanja i gađanja, demo tim polaznica i polaznika Policijske škole „Josip Jović“ prikazao je vještine rukovanja službenim oružjem. Izvode li se sve vježbe dobro i pravilno, iz zraka je nadgledao dron granične policije.

2
Po završetku pokaznih vježbi mnoštvo okupljenih razgledalo je na postavljenim štandovima raznu policijsku opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Upoznali su se s radom temeljne policije, zatim prometne, granične i interventne policije, protueksplozijske zaštite, kriminalističke tehnike, kao i prevencije. Zanimljiv je bio štand Muzeja policije, dok su na igralištu pored dvorane mogli razgledati razna policijska vozila, između ostalih i kombi kriminalističke tehnike (svojevrsni CSI labaratorij u malom), čamac i presretač.

Zaintersirani ste



Podsjetimo još jednom, više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka građani mogu pronaći na stranici PU sisačko-moslavačke , zatim na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava, u policijskim postajama, nadležnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na facebook stranici Policijska akademija MUP RH.

1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.