Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Održane predselekcijske Smotre dječjeg folklora SMŽ

Najuspješniji iz Kutine i Sunje sudjelovat će na županijskoj smotri u Kutini

Najuspješniji iz Kutine i Sunje sudjelovat će na županijskoj smotri u Kutini

Proteklog vikenda, točnije u subotu i nedjelju u Kutini, a potom u Sunji održane su predselekcijske Smotre dječjeg folklora Sisačko-moslavačke županije.

 

kt

 

Na prvoj predselekcijskoj smotri u Kutini predstavilo se 13 skupina iz 11 kulturno-umjetničkih društava okupljenih u Gradski savez KUD-ova grada Kutine, a na drugopj predselekcijskoj smotri održanoj u Sunji ostala društva s područja županije u sklopu kojih djeluju i dječje folklorne skupine.

 

sunj

 

Naime, posljednje dvije godine od kada djeluje Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije većina društva asu članice Hrvatskoga sabora kulture i po propozicijama ove ustanove održavaju se predselekcijske, potom županijske i u konačnici državne smotre kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

 

iv

 

Smotru u Kutini otvorila je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić

 

 

iv 2

 

Rad je puno organiziraniji zahvaljujući  Zajednici kulturno-umjetničkih udruga koja je i pokretač  svih ovih aktivnosti, dodaje Roksandić

 

 

Obje predselekcijske smotre pratila je selektorica Hrvatskog sabora kulture dr. Irena Miholić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku

 

 

Smotre su zaključene  okruglim stolom na kojem su sudjelovali predstavnici društava i selektorica prednatjecateljskih smotri.

 

kt 2

 

U organizaciji smotri sudjelovali su Gradski savez KUD-ova grada Kutinem POU Kutina i grad Kutina, općina Sunja i KUD Sunjanka ,  uz potporu Zajednice KUU SMŽ i Hrvatskog sabora kulture.Gosti u Kutini su bili KUD “Kolo” iz Vukovara, a u Sunji FA Koprivnica.

 

kt 3

 

Najuspješnija društva sudjelovat će na Smotri dječjeg folklora Sisačko-moslavačke županije koja će se održati u subotu, 27. travnja  u Kutini.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.