Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Održana je 7. sjednica Odbora za gospodarstvo Grada Kutine

U prethodnoj godini za poticaj poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika i turizma uloženo 3.081.604,26 kuna

U prethodnoj godini za poticaj poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika i turizma uloženo 3.081.604,26 kuna

U Kutini je održana 7. sjednica Odbora za gospodarstvo. Uz Izvješće o dodjeli potpora sukladno programima Grada Kutine za male i srednje poduzetnike u 2018. Godini, predstavljena su i tri Programa poticanja poduzetništva i razvoja gospodarstva Grada Kutine.

 

IMG_4135

 

U prethodnoj godini Grad Kutina je za poticaj poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika i turizma uložio sveukupno 3.081.604,26 kuna što su značajno veća sredstva nego što je to bilo prethodnih godina. Tako su u 2018. godini potpore za malo poduzetništvo bile na razini od 1.033.376,70 kuna, u sufinanciranje kamata poduzetničkih kredita utrošeno je 520 tisuća kuna, a za razvoj poslovnih zona 119.227,56 kuna. U potporne investicije koje prvenstveno obuhvaćaju sufinanciranje RA Mrav koja na indirektan način pomaže poduzetnicima i OPG-ovima na području Grada Kutine utrošeno je 820 tisuća kuna dok je u poljoprivredi za sufinanciranje utrošeno 589 tisuća kuna.

Grad Kutina za sufinanciranje novog zapošljavanja/samozapošljavanja uložio je 462 tisuće kuna gdje je rebalansom proračuna dodano 162 tisuće na planiranih 300 tisuća kuna kako bi se uz pomoć ovog Programa u protekloj godini zaposlilo 45 osoba na području Grada Kutine. Za Program dodjele bespovratnih sredstava poduzetnicima i obrtnicima za ulaganje u turističke projekte u 2018. godini na području Grada Kutine 6 korisnika ostvarilo je potporu od sveukupno 71 tisuća kuna, a sufinanciranje dva korisnika za novoosnovane tvrtke ostvarena je potpora sveukupne vrijednosti od 75 tisuća kuna.

 

IMG_4141

 

„Izuzetno nas veseli podatak da je u 2018. godini otvoreno 30-tak novih obrta na području Grada Kutine, jer upravo kroz ove gospodarske mjere pokušavamo pomoći novootvorenim ali i postojećim obrtnicima. Na sjednici Odbora za gospodarstvo donesen je novi Program o dodjeli bespovratnih sredstava za novozaposlene, opremu i za turizam. Program je objavljen na službenoj stranici Grada Kutine i može se aplicirati svatko tko je zainteresiran i tko zadovoljava uvjetima koji su navedeni u samom Programu. Nadamo se da ćemo sufinanciranje ove godine realizirati na istoj razini kao što je bila i prošle 2018. godine. Odbor za gospodarstvo iskazao je zadovoljstvo što smo sva obećana sredstva u cijelosti odmah isplatili našim korisnicima. Sveukupno 3.081.604,26 kuna, koliko je isplaćeno kroz tih 5 mjera je izuzetno puno, ali i dobro ulaganje u razvitak našeg gospodarstva“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Grad Kutina će nastaviti programe poticanja poduzetništva te će uvažiti prijedloge i sugestije obrtnika i poduzetnika kako bi mjere poticaja bile prihvatljivije za poduzetnike i učinkovitije u poticanju razvoja gospodarstva.

 

IMG_4132

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.