Image00008

U klijeti obitelji Belajec u Popovači održano je ocjenjivanje vina sorte škrlet za dodjelu „Županovog pehara“. Manifestacija „Županov pehar“, kao jedna od mjera promicanja i poticanja proizvodnje autohtone županijske sorte, škrleta, ove godine održava se po peti put za redom i izaziva sve veće zanimanje vinara, kako profesionalaca, tako i amatera.

 

IMG_20190424_152346

 

Igor Kovačević, predsjednik Udruge voćara i vinogradara “Škrlet” Popovača iznimno je ponosan na ovu manifestaciju.

 

 

Povjerenstvo za ocjenjivanje sastavljeno je od cijenjenih vinogradara i vinara s područja Sisačko-moslavačke županije, točnije, od vinara profesionalaca i predsjednika vinogradarskih udruga s područja Sisačko-moslavačke županije, a predsjednik Povjerenstva bio je prošlogodišnji nositelj Županovog pehara Ivica Florijanović.

 

 

I ove se godine očekuju rane berbe, naime, vegetacija je s obzirom na prošlogodišnju, dva tjedna ubrzala.

 

 

Image00004

 

Osim proizvođača vina, velike napore u razvitak sorte škrlet, autohtone sorte ovih područja, ulaže i Sisačko-moslavačka županija, a potvrdio je to župan Ivo Žinić, koji je u prisustvu svog zamjenika Romana Rosavca, nazočio ovom ocjenjivanju vina.

 

 

Uz zahvale za odlična vina, župan je vinarima uputio i zahvale za razvoj turizma.

 

 

Površine zasađene sortom škrlet su na zavidnoj razini.

 

 

Rezultati ocjenjivanja bit će predstavljeni na svečanom uručivanju „Županovog pehara“, koje će 2. svibnja biti održano u Topuskom.

 

IMG_20190424_153254

Image00005

Ocijenjena vina za „Županov pehar“
5.00(2 glasova)
Komentara(0)