Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Novljansku „Noć knjige“ ispunili junaci iz svijeta knjiga i stripa

Izložba i glazba Davora Gobca

Izložba i glazba Davora Gobca

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska održana je „Noć knjige“, manifestacija pokrenuta 2012. godine kojom se popularizira knjiga i čitanje.  „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“,  tema je s kojima su odrasle mnoge generacije, ujedno je bila i tema osme za redom „Noć knjige“.

Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi“ ali i „Bolje izdati knjigu, nego prijatelja“, mudrosti su iz stripa o Alanu Fordu, junaku koji je obilježio mnoga odrastanja, a ove godine slavio je  50 godina izlaženja.

 

KNJIGA_STRIP_04_60

 

Kako je kazala ravnateljica Darija Jež, „zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje je stekao zahvaljujući knjigama“, dodajući „malo je onih koji u životu svoje zanimanje za čitanje nisu započeli sa stripovima, šarenim crtežima uživajući u avanturama crtanih junaka“.

 

KNJIGA_STRIP_02_60

 

Knjižničarke su priredile raznovrstan program za sve one koji iz ljubavi prema knjizi dolaze u prostore Knjižnice, od radionice za djecu, izložbe crteža junaka učenika Katoličke osnovne škole Novska, do fotografiranja s Davorom Gobcom, glazbenikom i autorom izložbe, „Volim crtane filmove“. Izložbu je otvorio gradonačelnik  Marin Piletić.

 

KNJIGA_STRIP_05_60

KNJIGA_STRIP_08_60

KNJIGA_STRIP_09_60

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.