Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Na području svih policijskih uprava 3. travnja provoditi će se cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila

49,8% osoba u 2018.godini poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe, održati će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, na području Republike Hrvatske od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Stoga će se od 00,00 do 24,00 sata u srijedu, 3. travnja 2019. godine, na području svih Policijskih uprava, pa tako i na području naše Policijske uprave sisačko-moslavačke, provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila. Akcija je već najavljena na našoj web stranici, a građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine. Osim toga, građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što nam se unaprijed trebaju javiti na e-mail sisacko-moslavacka@policija.hr ili na brojeve telefona 044/560-104 i 560-128.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava će odabrati one najpogodnije, od predloženih lokacija za vršenje nadzora. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Suradnjom s medijima i građanima nastoji se podići svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Prvi rezultati akcije biti će objavljeni u četvrtak, 4. travnja na našoj i web stranici MUP-a, a konačni, koji uključuju sve države članice koje sudjeluju u akciji, biti će objavljeni naknadno nakon što ih TISPOL prikupi.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.